Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo koho manipuluje?

11. 10. 2010

Jiří Vacek

Tak mě napadá v souvislosti s článkem M. Dojčára, kdo koho manipuluje, když katolická církev svým ovečkám přikazuje:

  • nesmíte se rozvést
  • nesmíte používat antikoncepci, ale šířit AIDS nechráněným stykem
  • ženy musí donosit plod za každou cenu, i když jde o znásilnění nebo jistou smrt
  • nesmíte provádět jógu, protože je blud a škodí duši
  • nesmíte sloužit společnou mši s nekatolíky, ale pouze pobožnosti
  • nesmíte před svatbou sexuelně žít
  • jen církevní sňatek je platný
  • kněží se nesmí ženit
  • musíte na slovo poslouchat papeže, protože je neomylný
  • a mnoho dalších manipulací

Našlo by se ještě mnoho toho, co lze nazvat manipulací, ale pro posouzení totalitního a monopolitního postavení církve, je toho víc než dost. Navíc ta vstřícnost k pedofilům a jejich trvalá ochrana před trestním stíháním!

Nemají ti katolíci dost problémů sami se sebou? Proč je neřeší a chodí místo toho šmírovat jiné, aby je mohli, když zneužijí jejich důvěru, napadnout a navíc lživě?

Změnilo se v církvi od středověku vůbec něco? Je to náhoda, že se těmito lidmi, kteří šíří přesvědčení o vlastní vyvolenosti od Boha a náboženskou nesnášenlivost typu: „Jóga je blud a škodí duši“, spojují tomášovci, když jim propůjčují svůj web k hlásání jejich názorů a přátelí se s nimi na facebooku?

Jak se může jógická škola, za kterou se tomášovci považují, přátelit s těmi, kteří závazně sdílí názor: „Jóga je blud a škodí duši“ a dávají za svého učitele sloužit katolickou mši na záchranu jeho duše?

Vysvětlí nám to někdo? Ale tam, kde je jako vrchol duchovnosti vyzdvihován člen zločinné organizace, kterou komunistická strana je, materialista, popírající Boha, již nemůže překvapit nic. Jedině to, kdyby začali opravdu se stezkou k Bohu.

Toto katolické stanovisko k józe, že je blud, plně sdílí i církev, jejímž zaměstnancem a farářem je pan Vojtíšek. Jeho církev dokonce odmítá i ryze křesťanskou mystiku, neuznává křesťanské světce na rozdíl od nás, kteří si obojího váží. Dokonce my, na rozdíl od nich, díla křesťanských mystiků překládáme a vydáváme knižně.

Kolik takových knih přeložil a vydal pan Dojčár nebo pan Vojtíšek? Pokud vím, ani jednu. Není to významné?

A přece jsme označováni za nepřátele. Čeho vlastně? Pravou necírkevní duchovností!

Evangelíci toto vše nejen neuznávají, ale aktivně proti tomu vždy bojovali a bojují. Například největším pronásledovatelem J. Böhmeho byl jeho vlastní, evangelický farář.

Za tento společný boj církevních křesťanů proti všemu mimokřesťanskému naše pronásledovatele ještě platíme z našich daní! Platy všech duchovních státem uznaných církví jsou hrazeny ze státního rozpočtu neboli z peněz nás všech.

Nás nejen stát neplatí ani nepodporuje, ale ateisté, odpůrci katolíků i jogíni, které katolíci znevažují, platí provoz křesťanských církví. Ještě je platíme za to, že nás znevažují a známkují jako pro společnost nebezpečné sekty. Místo, aby byli nám za naši podporu vděční, tak se na nás tváří přezíravě a pomlouvají nás, jak jen mohou.

Tato podpora ze státního rozpočtu obnáší víc než miliardu korun ročně. Vrací se nám z jejich strany v pomluvách, obviňování a nepřátelství.

Jirka se podíval na zpravodajství BBC z papežovy návštěvy. Papež je víc v Anglii odmítán než vítán. Proti jeho návštěvě protestují statisíce lidí. To se však český čtenář nesmí dozvědět.

Typický je také papežův výrok. Své „utrpení“ z útoků na svou osobu pro ochranu pedofilů srovnává s utrpením Ježíše Krista…. Komentář netřeba.

Nikoliv oběti pedofilů, kteří páchají sebevraždy, ale papež trpí! Takové pochopení má pro ně církev.

* * *

Pane Paříku!

Napište nám zcela jednoznačně a srozumitelně:

1) Souhlasíte s katolíky, že jóga je blud a škodí duši nebo ne?

2) Jaký je váš názor na pedofilii v katolické církvi. Je jevem, který ohrožuje společnost? Pokud s tím, že jóga je blud nesouhlasíte a považujete pedofilii za zločin, vysvětlete, proč se s církví, která toto učí a dlouhodobě ve svých řadách trpí, spojujete proti nám, kteří provádíme džňána jógu, jak ji učí Ramana Maháriši.

3) Vyjádřete také jasně své stanovisko k obrovskému rozšíření pedofilie v katolické církvi.

4) Vyjádřete se také jednoznačně k učení církve v rozvodech, antikoncepci a k dalším bodům, viz můj článek.

Pokud se jasně a srozumitelně nevyjádříte, na základě vašeho dosavadního jednání oprávněně budeme předpokládat váš souhlas s učením katolické církve i dalších církví o józe, a že pedofilie vám nevadí.

* * *

P.S. Je úterý 21. 9. 2010. Krátce po 16 hodině poslouchám zprávy na Nově. Vatikánská banka je podezřelá z praní špinavých peněz. Není to poprvé, co se mluví o pochybných obchodech této banky katolíků.