Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meditace v Brně

11. 12. 2014

Jiří Vacek

K situaci s meditacemi v Brně v roce 2015 jsem se zcela jasně vyjádřil v Brně. Tam Krutinovi ani Dymanus a druzí další, kteří se k tomu vyjadřují, nebyli, a proto nemohou vědět, co jsem řekl.

Proč do Brna v příštím roce nebudeme jezdit, jsem jasně vysvětlil v článku „Poslední veřejná meditace v Brně“. Právě je zveřejňován na našem webu.

Znovu proto opakuji. Je mně 83 let, jsem vážně nemocen a nemohu se proto zavázat, že budu v příštím roce do Brna jezdit prostě proto, že se může stát, že nebudu toho schopen nebo dokonce naživu.

Jelikož Krutinovi do Brna nechtěli jezdit, nemohl jsem riskovat, že když do Brna nebudu schopen přijet, tak mně nikdo nezastoupí a lidé z Ostravska a Slovenska přijedou do Brna a meditace se nebude konat. Proto jsem odmítl meditace i na silný nátlak Evy v Brně na rok 2015 naplánovat.

Pokud toho budu schopen, jsem do Brna ochoten jezdit a vždy jsem tuto ochotu vyjadřoval. Nemohu však meditace v Brně naplánovat, pokud nebude existovat závazné ujištění, že mne v případné neschopnosti někdo zastoupí. Nevím, co je na tom nepochopitelného.

Krutinovi nejsou mými podřízenými a mohou si plánovat své meditace, jak jim vyhovuje. Pokud chtějí do Brna jezdit meditovat, mohou si meditace v Brně s paní Šedivou smluvit. Nic jim v tom nebrání. Pokud budu živ a zdráv, oboje není v mých 83 letech zaručeno, tak se zúčastním. Já tak, jak jsem zdůvodnil, zodpovědně učinit nemohu.

Snad je nyní zřejmé, na kom meditace v Brně závisí.