Jdi na obsah Jdi na menu
 


Měli jsme pravdu

6. 2. 2013

Jiří Vacek

Ve svém článku, který byl reakcí na útok na nás v Bystrčníku, jsem na jeho konci uvedl, že Bystrčník nezveřejňuje příspěvky na naši podporu.

Pan Lošťák obratem nás obvinil, že nemáme pravdu.

Ta se nakonec ukázala, jak dokládá vyjádření pana Lošťáka z 6.2.2013.

My na rozdíl druhých nelžeme.

Dopis pana Lošťáka je zveřejněn dále.

06.02.2013 12:11

Dobrý den, paní Koubová,

v plném rozsahu vám dávám zapravdu a děkuji za upozornění spolu s přesným popisem chyby. Vysvětlím vám, proč k ní došlo a jak jsem ji po vašem mailu opravil.

Od počátku ledna je Bystrčník zasypáván hromadami komentářů v automaticky generovaných spamech, viz článek Bystrčník pod palbou na http://www.bystrcnik.cz/?p=23433. Jako opatření proti spamu jsem zařadil na blacklist IP adresy počítačů, z nichž byly odesílány. Zdá se však, že toto řešení nebylo správné, protože zabraňuje vám a patrně i dalším  lidem, kteří, jak předpokládám, žádné spamy neodesílají, komentáře vkládat.

Proto jsem ihned poté, co jsem si přečetl váš mail, zcela vyprázdnil blacklist a nebudu jej nadále pro řešení problémů se spamem používat.

Ještě jednou vám děkuji za upozornění. Potíže, které jste měla při vkládání komentářů, nebyly způsobeny záměrem vám osobně nebo komukoli jinému bránit ve vkládání příspěvků. Jediné „komentáře“, které blokujeme, jsou ryzí komerční spam. Za potíže se omlouvám.

S pozdravem

Viktor Lošťák, viktor@horni-namesti.cz