Jdi na obsah Jdi na menu
 


Miloš Tomáš: Jiří Vacek, sprostý lhář

25. 11. 2009

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Milošovi již nezbývá nic než sprostota. Doporučuji, aby si jeho článek každý přečetl. Pochopí, co je Miloš zač. Miloš se dokonce svými výroky již dopouští trestné činnosti.

Není náhodou, že kdykoliv napíši článek o komunistech, že se z KV ozvou výkřiky strašlivé zloby. Proč asi?

Jak to opravdu vše za komunistů bylo, čtenář nalezne v mých pamětech „Jak jsem hledal Boha a nalezl sebe“.

A co na mých samizdatech vlastně Milošovi vadí? To, že v době komunistického teroru, kdy se nic duchovního nesmělo vydávat, se dostala hledajícím do rukou Jóga Vašišta, Tripura Rahasja, Kajvalja Navaníta, Oblak nevědění, Poutník vypráví o své cestě k Bohu, učení Ramany Mahárišiho, Rámakrišny, Jakuba Bőhmeho, Sai Baby ze Širdí i dnešního, Jarky Kočího,  a mnohá dalších. To je opravdu důvod ke vzteku. Co když lidé pod vlivem těchto knih se vydají na stezku a prohlédnou zla komunismu? Komu něco takového může vadit, posoudí dobře každý sám.

S šířením duchovních nauk přece Miloš nemůže souhlasit, tomu musí bránit. Dělá to způsobem jemu vlastním, který prozrazuje, jaké síly mu vládnou.

Dokonce i za komunistů vyšlo několik málo duchovních knih například Indická filosofie, Bhagavad gíta, Cherubský poutník, nějaké hatha jógy, Devět bran. K jejich vydání byl potřebný souhlas komunistických úřadů. Byli snad ti, kteří tyto knihy vydali proto spolupracovníky StB? Byl obsah těchto knih méně duchovně hodnotný pro komunistický souhlas s jejich vydáním?

Byl spolupracovníkem StB Luděk Hudec, který na podkladě marx-leninismu komunistům dokazoval, že jóga není náboženství, a tak zachraňoval brněnský oddíl jógy před zákonem?

To ovšem můj případ není. Překládal jsem, psal jsem a zařizoval strojopisy duchovní literatury ze svého přesvědčení a byl jsem si vědom, že riskuji uvěznění. To platilo zejména pro padesátá léta a začátek let šedesátých, kdy komunistický teror zuřil plnou silou. Samozřejmě, dělal jsem vše, abych nebyl dopaden. Opravdu nevím, proč bych se měl nechat zavřít, ohrozit opisovače a zničit svou rodinu.

Po celou dobu komunistické vlády byla v ústavě zakotvena jediná oprávněná státní filosofie a tou byl marxismus-leninismus a všechny ostatní byly tvrdě zakázány a pronásledovány. Představa nějaké tolerance ze strany StB je naprosto směšná. Posláním StB byl pravý opak: veškerou svobodu plně potlačit, aby nic působení komunistické propagandy nerušilo.