Jdi na obsah Jdi na menu
 


Miloš Tomáš znevažuje vlastní matku

8. 6. 2007

Jiří Vacek

Jak jí znevažuje? Když na jednom z posledních vydání „kauza-vacek“ píše, že při našem společném stanování se nemeditovalo. Jestliže se nemeditovalo, pak je zřejmé, že nemeditovala ani sama Míla.

Za prvé to není pravda a za druhé tím Miloš jen dokazuje naprostou neznalost duchovní nauky. Miloš zřejmě ani netuší, že kromě meditace v klidu existuje i meditace v činnosti, která je ještě více ceněna než meditace klidová, jak říkáme formální. Oba, Míla i já jsme takto společně meditovali v činnosti, a tak žili sjednoceni v jediném Já. Dokonce, když byla vhodná chvíle, jsme poseděli i v klidu.

Miloš jen svými výroky dokazuje, že ještě nezná mnoho ani zcela základních poznatků. Čím méně toho zná, tím je namyšlenější a neslušnější.

Tak Miloš, ale i další jeho spojenci jen znevažují Mílu. Nejen ji nebrání, ale zneužívají ji pro své sobecké cíle jako zástěrku. Když Míla tvrdí, že je žačkou Mahárišiho, tvrdí opak, a tak jí vystavují podezření ze lhaní a z nekalých úmyslů. Kde chválí mé samizdaty, tak lžou, že žádné neexistovaly, i když jich hned několik měli Tomášovi doma. Když dokáži, že jich bylo asi 100, tak opět za nic nestály. Když Míla na kazetě č. 4 chválí mé knihy, zejména „Učebnici átmavičáry“, její povedení ochránci mluví o duchovním braku.

Ve skutečnosti ji jen znevažují a tvrdí pravý opak toho, co ona. Ti, kdo ji brání před skutečným znevažováním a zneužíváním v konkurenčním boji, jsou moji přátelé spolu se mnou. Jen zlem posedlí lidé nás mohou stavět proti sobě.