Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na pravou míru

31. 1. 2006

Jiří Vacek

(k článkům na www.jitrnizeme.cz)

Moji nepřátelé jsou vševědoucí. Vědí vše lépe než já, ač to vědět ani nemohou. Prostě si to vymýšlí. Tak jen pro pořádek.

Název webových stránek SatGuru.cz vymyslel Marcel Křivý bez mého vědomí, natož nějakého podnětu, a nikoliv já. On a jeho přítel jsou také jeho jedinými majiteli a provozovateli, což činí zcela samostatně a nezávisle na mně. Dokonce i odmítají zveřejňovat některé mé články.

Webové stránky Jiří Vacek-Satguru jsou plně v majetku R. Pettingera a také s nimi samostatně nakládá. Z jeho sdělení vím, že na nich nebyl do data 3.1.2006 nikdy obraz Ramana Mahárišiho, takže nemohl ani zmizet.

Jen tak mimochodem: kdo a proč vybral pro Avatar jeho název? Není Avatar výraz pro samo vtělení boží? Kdo z těch jeho dvou představitelů tím Avatarem je? Či snad oba současně?

Obdobně jediným majitelem a provozovatelem klubu Duchovní Srdce je Pavel Dymanus. Klub je v pronajatých místnostech. Jediným účelem „zabednění“ oken je zabránit v zimě tepelným ztrátám a nikoliv dělat z něho nějakou pevnost. Klub je jeho nápad i velká zásluha, protože poskytuje hledajícím možnost denní duchovní společnosti a hlavně denní společné meditace. Jak je v případě soukromých klubů běžné, jsou členové vybíráni tak, aby nenarušovali harmonické vztahy a účel, pro který byl zřízen. Nevím, proč by tam měli chodit ti, kteří nevěří na nutnost úsilí nebo nás dokonce pomlouvají. Ať si zřídí svůj klub.

Kochám se nadějí, že snad někteří přispívatelé Jitřní země konečně začnou brát v úvahu holá fakta a přestanou slepě věřit výmyslům, které jsou jim předkládány k věření z nenávisti k nám.