Jdi na obsah Jdi na menu
 


Od přátel zla čekejme jen zlou škodu

16. 7. 2009

Jiří Vacek

Zlo, mára, ďábel a jeho nástroje, zlí lidé, bytostně nenávidí pravdu, protože odkrývá jeho pravou tvář. Proto všechny organizace a systémy, které vyznávají zlo - například nacisté, komunisté, ale i církevní hierarchie - tolik pronásledují projevy pravdy ve všech jejích podobách. Proto zavádějí censuru nebo přímo zakazují nepohodlnou literaturu a ty, kteří ji šíří, pronásledují. Knihy svorně pálí nacisté i katoličtí kněží. Komunisté, k nimž se dal i Drtikol a někteří jeho žáci je vozí do stoupy ke sešrotování. Již z toho je zřejmé na jakou stranu se postavil.

Může duchovní člověk být členem organizace, která takto zachází s duchovní literaturou? A to je ještě to nejmenší, čeho se komunisté na duchovním životě v naší zemi dopouštěli.

Naši nepřátelé se svou snahou zabránit nám ve vydávání duchovních knih nebo alespoň čtenáře od nich odvracet, staví po bok nacistům a komunistům. Tam je jejich místo.

Když zlo nemá moc zakazovat, tak se nevzdává a bojuje proti duchovní literatuře lhaním a pomluvami nebo se tváří, že žádná literatura neexistuje. Viz ono popírání existence mých samizdatů od M. Tomáše nebo výlevy na KV: „Není co a o čem psát“. Hodně přes dvacet překladů špičkových duchovních děl ze všech náboženství -  „není o čem psát“. A když je, tak aby se od  nich čtenáři odradili.

Zlo v těchto lidech zvítězilo. Ač pózují jako duchovní, jejich hlavní snahou je zabránit vydávání a čtení skutečně hodnotných, duchovních děl. Jejich vlastní skutky dokazují pravdu těchto slov.

Dokonce chtěli, abychom tyto knihy stáhli – rozuměj díla Mahárišiho, Ramdase, Böhmeho – od čtenářů a zničili je, vše pod pohrůžkou násilí. Svým jednáním tito lidé škodí i svým příznivcům, kteří se domnívají, že to s nimi myslí dobře. Ve skutečnosti sledují jen svůj vlastní zisk a je jim úplně jedno, že své stoupence odrazují od načerpání duchovní posily ze spisů plných nejvyšších duchovních pravd od mistrů všech dob a náboženství.

Zlo vždy plodí jen zlo a zlý přítel není nikdy přítel, ale vždy jen nepřítel. Kdo se přátelí se zlem, koleduje si o zlo. Přátel, kteří nás odrazují od knih takových mistrů, jako je Böhme, autor Oblaku nevědění, Poutníka, Rámakrišna, Ramdas, Hui-Hai a mnozí další, bychom se měli ve vlastním zájmu co nejdříve zbavit. Působí nám tak velké zlo, že jeho velikost ani nechápeme. Co můžeme očekávat opravdu duchovního od těch, kteří vrchol duchovnosti vidí v komunistovi F. Drtikolovi, by mělo být každému jasné: jen komunistické, tj. materialistické názory.

Škoda, kterou svým stoupencům působí, je ještě mnohem větší než bránění  v přístupu k duchovní literatuře. Brání jim čerpat skutečnou duchovní pomoc, jako ji čerpá dnes mnoho přátel z našich meditací a seminářů. Důkazů o existenci této pomoci a o její účinnosti existují stovky.

Dali se do služeb zla, ke zlu se hlásí jako ke svému a zlá bude i odplata, kterou si připravují. Kdo nechce utrpět stejnou škodu, ať dobře rozlišuje. Jde o jeho vlastní zájem a nikoliv o ty, kteří jej proti nám štvou.