Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odpověď paní Knápkové

15. 12. 2009

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Milá paní Knápková,

to, že je váš článek na KV, který je určen, jak sám uvádí, k potírání Vacka, prozrazuje, oč vám šlo. Nikoliv o pravdu, ale o potírání Vacka.

Jinak stručně. Pokud někdo považuje členství duchovního učitele z přesvědčení – Drtikol nebyl pouze u komunistů, ale byl jím, jak hrdě přiznává z přesvědčení – v komunistické straně za podružné, je mravně pokleslý a šíří nemravnost. Proč? Protože základem komunistického učení je materialismus a nevíra v Boha a v cokoliv duchovního. Navíc tato organizace jakékoliv projevy duchovnosti nejen zakazovala, ale tvrdě pronásledovala a trestala vězením.

Pokud Drtikol sám uvádí, že je komunista z přesvědčení, tak vyjádřil svůj souhlas nejen s materialismem, ale i se zločinným terorem, který jeho strana nastolila.

Taková je pravda. Kdo brání Drtikola a vidí v něm ušlechtilost, myslí stejně jako komunista Drtikol.

Navíc jen posiluje komunistickou propagandu, že komunisté nebyli zlí a že vlastně zas tak nic hrozného neudělali.

Jakou morálku paní Knápková vyznává, je zřejmé z jejího článku na KV. Za důkaz mé nemravnosti považuje skutečnost, že kritizuji komunisty a jejich stranu, kterou náš parlament prohlásil za zločineckou.

Tentýž parlament právě v dnešních dnech jedná dokonce i o zákazu dnešní komunistické strany, protože považuje její dnešní činnost za protiústavní.

Myšlení paní Knápkové a jí podobných je komunistické. Brání komunisty s tím, že jejich kritika je nemravná. Jasnější důkaz toho, co je zač, podat nemohla.

Odsuzovat nestraníka, pronásledovaného po dlouhých 40 let komunisty jako nemravu, proto, že odhaluje zlo komunistů, to je skutečně síla. Komunisté jsou opravdu schopni všeho. Není důležité, jestli někdo v jejich straně není. Podstatné je, že jako komunista myslí a šíří jejich lži. Myšlení rozhoduje. Nelze být komunistou z přesvědčení a současně věřit v Boha. Připustit něco takové je zkáza každé duchovní nauky. Právě o to síly zla usilují. Kdo tuto jednoduchou pravdu nevidí, sám již zlu propadl. Přesně toto je komunistické zlo, které odhaluji a proto na mne i útočí. Pro komunisty je přece, jak veřejně učí, každá duchovnost opiem lidstva. Právě tento názor moji odpůrci, ať vědomě nebo nevědomě, podporují.