Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opět autorská práva

9. 3. 2008

Jiří Vacek

Blog KV z 6.2. znovu otevřel otázku autorských práv. Nového je jen to, že se Avatar přiznává k tomu, že úmyslně vypouštěl kratší části Mahárišiho děl, aby se vyhnul nutnosti svolení Ramanášramu k jejich otištění. Opravdu vzor „chlapského postoje“, jakého se dožadují.

Takže až my vydáme levné vydání Mahárišiho evangelia a sem tam nějaký odstavec vypustíme, abychom nemuseli mít příslušný souhlas, Avatar bude spokojen. Když to dělá on, není na tom nic špatného.

Také potvrdil pravdu, že nám nakonec odmítal obrazový životopis Mahárišiho prodávat. Názorný příklad ušlechtilé vděčnosti, když uvážíme, jaký zisk jsme mu umožnili. Jemu je však vše málo. On chce konkurenci zničit, jen aby měl sám co největší zisk. Této honbě podřizuje vše. V takových případech se stává, že se nakonec o vše přichází.

Kdyby místo toho v minulosti přijal naši nabídku spolupráce, kterou jsme několikrát zopakovali, získal by daleko více a nemusel se dostat do dnešních obtíží.

Přetvářka, ve které se vydávají za obránce veřejného zájmu, je velmi průhledná. Jejich veřejný zájem není nic jiného než snaha poškodit a zničit konkurenci. To je onen dobře známý střet zájmů.