Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pan Pařík má dotaz

18. 11. 2010

Jiří Vacek

Pan Pařík má dotaz na Sáru Hromádkovou:

Mohla by mi tato dáma, případně kdokoli jiný, uvést, z jakého kontextu jsou údajně výroky J. Vacka vytrženy tak, že dávají jiný, často opačný význam?

Děkuji. M. Pařík

 

Milý pane, my vás nebudeme podporovat ve vaší demagogii. Všichni čtenáři si mohou pravdu ověřit tím, že si sami paměti „Jak jsem hledal Boha“ přečtou. Jsou gramotní a nepotřebují, abyste jim je předříkával. Mají vlastní rozum a ten váš nepotřebují.

Navíc jim doporučujeme, aby si přečetli naše základní díla o józe a mystice, jejichž existenci před nimi se snažíte ze všech sil utajit, protože by vaše názory ve srovnání s nimi neobstály. Jsou to zejména „Základy jógy a mystiky, Královská jóga, Učebnice átmavičáry“ a mnohá další a také celá řada překladů špičkových děl ze všech náboženství, z křesťanství, jógy, buddhismu a podobně.

Udělejte jednou také něco dobrého pro české hledající a přidejte se k této práci. Zatím jste nic cenného a hodnotného, co by bylo přínosem pro všechny, nepředvedl. Místo toho se předháníte ve chvále na komunisty a v pomluvách nestráníků a spolčujete se s katolíky a dalšími nepřáteli jógy proti nám. Není náhoda, že mezi vaše nejoblíbenější přátelé patří ti, co hlásají: „Jóga je blud a škodí duši“.