Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pan Pařík opět vedle jak ta jedle

6. 4. 2010

Martin Čapek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Pan Pařík na KV z 25. 3. píše o kardinálním Vackově bludu. Pane Paříku, my z okruhu Jiřího Vacka Vám můžeme za něco i celkem srdečně poděkovat. Je to neuvěřitelné, že? Za co? Za názornou didaktickou ukázku, kterou předvádíte Vy a pan Tomáš, jak dopadnou rádoby duchovní lidé, když začnou prohlašovat a vyznávat, že ego je božské.

Jasně ukazujete, že takoví lidé vnitřně nevidí a nechápou ale lautr nic. Vlastně ano, chápou, a jedině a pouze své božské a tudíž dokonalé a neomylné ego, kterému všemožně vyhovují, jak nejlépe umí. Vlastně se na vás člověk nemůže tak moc zlobit, že? Z pohledu svého božského ega děláte, co nejlépe umíte. Naprosto báječně lžete, mistrovsky překrucujete pravdu, s lehkostí manipulujete s druhými. Jste Mistři Ega. Jedni z nejlepších, které lze prostřednictvím jejich dlouhodobých ego-božských výplodů na webu studovat. Tleskám vám! Jen tak dál. My se dál rádi budeme od vás na praktických příkladech učit, co vše neskutečného a děsuplného může božské ego napáchat.

Takže si ještě jednou vše správně ujasněme:

ad 1) Na meditace a semináře s Jiřím Vackem jezdím zhruba od roku 1995. Za tu dobu jsem si nesčetněkrát ověřil, že pan Vacek vede lidi k Pravdě a Bohu. Svým vlastním příkladem, zevní pomocí, skrze jasně a podrobně podanou nauku. A hlavně velkou vnitřní meditativní pomocí. Vede nás maličké k nejhlubším stupňům Poznání, které mnozí z nás zažívají a někteří už i trvale žijí.

Jinými slovy, toto jasně dokazuje, že Jiří Vacek učí to samé co Maharši, Ježíš a jiní opravdoví mistři. Kdyby tomu tak nebylo, nebyli bychom schopni to s ním v takové míře (je nás hodně) a současně úplnosti (zážitky či stavy Vědomí jsou ryzí, v čistém Duchu nebo přesněji čistým Duchem, nedualistické) zažívat a žít.

Skrze tuto možnost opakovaně prožíváme nejhlubší Lásku Mistra k nám, že nám pomocí své osobnosti a odhaleného Božství umožňuje opravdového Mistra, tj. Nekonečné Vědomí, Boha, poznávat, poznat a sjednotit se s ním. Nikdy jsem nezažil, že by se pan Vacek na kohokoliv vyvyšoval nebo jej ponižoval, neřkuli, že by jej urážel. (Ach jo, pánové Paříku a Tomáši, vy Mistři Lži!)

ad 2) Pan Vacek nás vede skrze nauku vycházející převážně z jógy, přičemž hlavní metodou, kterou nám nabízí je átmavičára. Skrze podání nauky a vnitřní vedení meditací s átmavičárou dosahujeme, my, jeho přátelé a žáci, co je popsáno výše. Je to jasné jak facka. Kdyby to nedělal správně, v Bohu a v Pravdě, asi by to nefungovalo. Že ano, pánové z Avataru?

Tak tak, souhlasím s vámi naprosto, pane Paříku. Když člověk poctivě a opravdově usiluje o Boha, tak v jeho nitru Pravda a Láska vítězí nad lží a nenávistí a dalšími zlými projevy jeho ega. A hlavně nad egem samotným. Tudíž, my se Pravdy a Lásky nebojíme. Copak vy, pánové z Avataru? No, nemusíte odpovídat. I bez ní známe odpověď. Už nás jí léta zásobujete.