Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohled Petra Dostála

29. 11. 2009

Jiří Vacek

Petr Dostál mně píše 17. listopadu, že vedu „žabomyší válku“.

Tady je má odpověď.


Vážený pane,

Opravdu si myslíte, že Ježíš s farizeji, Sokrates s Atéňany, Eckhart s inkvizicí, odpůrci Hitlera s Hitlerem, odpůrci komunismu s komunisty a jim podobní vedli žabomyší války?

Dejte si pozor, ať nedopadnete vnitřně jako ti Angličané zevně, kteří oslavovali Mnichov jako „vítězství pravdy a lásky“. Když jim za 2 roky začaly padat na hlavu německé bomby, již tolik nadšení nebyli.

Nedostatek vnitřního rozlišování, vivéky, mezi zlem a dobrem, je vždy již sám o sobě katastrofou a přináší ještě horší.

O náš duchovní prospěch se nestrachujte, kdybyste se snažil alespoň trochu získat pravdivé informace o našich snahách, tak byste věděl, že spor s tomášovci je pro nás zcela vedlejší záležitostí. Nežijeme jím, ale duchovní praxí. Jedním z mnoha důkazů je i naše nová kniha „Přehled stezky“.

Pokud „nevíte“, doporučuji přečíst článek M. Tomáše z 11. 11. 2009 „Jiří Vacek, sprostý lhář“. Představte si, že by o vás a hlavně o nauce, kterou provádíme, někdo takto psal dlouhé měsíce.

Doporučuji proto, abyste se v tom nejlepším smyslu slova staral nejprve o sebe, naučil se správně rozlišovat dobro a zlo a nesoudil, čemu nerozumíte a o čem, pro svou pohodlnost, jste si neobstaral ani dostatek pravdivých podkladů, které by vám umožnily získat správný názor.