Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pokrytectví nejvyššího stupně

10. 2. 2015

Jiří Vacek

Mnozí z hledajících, kterým jsem roky pomáhal včetně toho, že chodili k nám do bytu i vícekrát za týden s námi meditovat, se najednou projevili nikoliv jako přátelé, ale jako pokrytci.

Opakovaně od některých z nich vyslýchám obavy, aby se „nedělo něco proti přátelům“. Tím myslí Krutinovi. To, že jsem nepravdivě pomlouván, jim však vůbec nevadí, stejně jako to, že kdokoliv se mne zastane, je okamžitě vyhozen z klubovny a stane se veřejným nepřítelem, kterému všichni neslušní spílají. Neřídí se platnou duchovní zásadou, kterou jasně vyjádřil například Rámakršna: „Je-li tvůj mistr napaden, tak jej braň nebo od něho s hanbou odejdi“, ale chovají se přesně opačně. Brání svému mistrovi i nepoctivými způsoby, aby se mohl sám vůbec vyjadřovat.

Jsou posedlí strašlivým spojením nestydatosti, nadutosti a nesnášenlivosti, pod jehož vlivem jsou přesvědčeni, že oni jsou oprávněni určovat, co druhý může a nemůže a v takové míře, v jaké mají moc, druhým brání svobodně se vyjadřovat a žít.

To je přesně způsob myšlení a jednání, které dnes tak odsuzujeme u radikálního islámu. Rozdíl nespočívá ve způsobu myšlení, ale v moci své neomylné přesvědčení prosazovat násilím.

V tomto pokrytectví vyniká zejména Robert Pettinger. Desítky let čerpal mou pomoc; ze začátku u nás doma pobýval s námi celé dny. Až dodnes mohl chodit k nám do bytu meditovat; plně využíval a čerpal mou pomoc. Pak najednou mě začal cenzurovat na webu, který nese mé jméno a byl určen pro vyjadřování mých názorů. Dělal to bez jakýchkoliv upozornění a potají. Prostě to, co měl zveřejnit, nezveřejnil. Nejen za pomoc, kterou po více než 20 let dostával, nenašel slovo na obranu svého mistra, ale účinně mu bránil, aby vůbec mohl vyvracet lži a pomluvy, které se o něm šíří. Proto moji skuteční přátelé byli donuceni založit nový web www.pratelejirihovacka.cz. Vzal mně tak úmyslně možnost bránit se proti lžím a pomluvám. Tak si mnozí hledající představují svůj vztah k těm, od kterých roky čerpají duchovní pomoc.

Vrcholem pak je mail, který mně 3.2.2015 zaslal. Zde je:


Drahý Jirko,

Stále Tě mám rád, a jsem Ti velmi vděčen za Tvou dlouholetou pomoc a vážím si jí a neskonale Ti za ni děkuji. Web, který přátelé vytvořili, je spíše pro ostudu... to si nezasloužíš. Měj se fajn, srdečně zdraví Robík


Takto si hledající po letech čerpání pomoci od mistra představují „lásku“ k němu.

Nejhorší je, že jsou tak v moci své neočištěné mysli, že nevědí, co činí. To je však vůbec neomlouvá, protože byli mnohokrát poučeni a mají povinnost vědět.

Robík se svou „láskou“ není naprosto sám. Mnozí ji více či méně sdílejí. Pokušení, které, jak Ježíš říká „sice musí přijít, ale běda tomu, skrze něhož pochází“ a dodejme, že platí běda tomu, kdo mu podlehne. Právě v „nouzi“ jsem poznal skutečné přátele. Pokušení je oddělilo od těch, kteří, jak říkala Míla Tomášová, „pouze chodí cucat“.

Pokrytci jsou i ti, kteří s tím, co se děje, nesouhlasí, ale mlčí. Dávají prostor zlu, aby se mohlo šířit. I jim, jak je zákonem, se zlo odmění jedině tím, co má: zlem.


Pozn. J.Š.: Přes vyslovený nesouhlas Jiřího Vacka a přání, aby Robík web smazal, některé jeho články zveřejňuje dál, což je trestné. Porušuje tím autorská práva.

Rovněž zveřejnil článek manželů Krutinových "Farizejský kvas vždy praskne“, ve kterém na adresu svého mistra, který oběma pomohl k uvědomění vědomí Já, otce a tchána tvrdí, že je patologický lhář. Skutečný projev lásky a vděčnosti.