Jdi na obsah Jdi na menu
 


Što dělať? KV, úterý 8.4.2008

4. 5. 2008

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

(Jak je na KV dobrým zvykem, zbabělý anonym).

Ve svém článku jako správný komunista odhaluje svou dobrou znalost Leninových děl. Zřejmě je stále ještě s obdivem studuje a chová je v úctě a nalézá v nich oporu pro svá tvrzení. I dnes je má ještě ve své knihovně, jak správně postřehl Jirka, místo aby je dávno vyhodil. Skutečně poučné: správní soudruzi mezi námi stále žijí.

Již se těšíme na další lekci marxismu-leninismu na KV. Co takhle na téma „marx-leninismus je buddhismus“, jak učil věrný straník Drtikol. Autor je stoupencem totalitních modelů společnosti, ve kterých platí jediná pravda, jejíž kritika je nejen nepřípustná, ale i trestná. Proto mu vadí, že „vše kritizuji“, ač ovšem ani to není pravda.

Všechny totalitní systémy používají stejné metody, jak získat totální moc nad druhými a pak páchat neomezeně násilí. Když pak jsou svrženy, tak najednou tvrdí, že jejich zločiny neexistují nebo jde o pouhá (u vražd!) nedopatření, že nemají za zlo, které kolektivně páchali zodpovědnost a podobně.

Tak němci popírají holocaust, existenci koncentráků a sami se vydávají za oběti těch, které nemilosrdně vraždili.

Stejně si počínají i komunisté, byli hodní, nikoho nezavírali, nevraždili atd. Působení těch, kteří odhalují pravou tvář jejich vlády, se snaží očernit všemi způsoby: žádné vraždění, mučení, věznění atd. se nekonalo. Došlo jen k nějakým „nedopatřením“. Ti, co je kritizují, je vlastně „podporovali“. Že se jen podvolovali násilí – hrozbám lidových milicí, StB, kádrováků a soudů, které „nepřátele režimu“ vraždili bez milosrdenství, zamlčují. To vše odsuzují jako „antikomunismus“. Je to totéž jako kdyby někdo odsuzoval „antinacismus“.

Článek není nic jiného než obhajobou komunistických zločinů a snahou o očernění těch, kteří byli 40 let komunisty utlačováni a pronásledováni.

Komu takové články, které tomášovci píšou ve velkém, prospívají, je zřejmé: komunistům a nikomu jinému. Jen komunisté a jejich příznivci tuto pravdu nevidí. Blok KV otiskl jen další obhajobu komunistů a útok na ty, kteří odhalují jeho pravou tvář. Pamatujme si dobře, co nás výslovně učí: „Kritizovat se nesmí“. Právě toto zlo všech druhů včetně komunistů potřebuje: potlačení kritiky i kritiků. Nic není pro komunisty tak nebezpečné, jako pravda o tom, jak vládli. Proto se snaží tuto pravdu umlčet všemi prostředky.

Přátelství tomášovců ke komunistům z článků, jako je tento, je zcela nepochybné. Jsou v zástupu těch, kteří bojují proti „antikomunismu“. Staví se tím mravně mezi ty, kteří kromě jiného útlaku sami věznili, mučili a zavraždili stovky nevinných lidí včetně generála Píky či Milady Horákové. Taková je pravda o jejich počínání. Kdo není antikomunista, je komunista stejně jako ten, kdo není v Bohu je proti němu. Není náhodou, že jeden z pilířů komunismu je ateismus, což není jen nevíra v Boha, ale i nepřátelství vůči všem, kteří v něho věří.