Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tlačenková aféra – dovětek

13. 7. 2007

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Panu Paříkovi je každá záminka dobrá k rozpoutání nenávistného tažení proti nám. Postačí mu k tomu kousek tlačenky. Jen si vzpomínám, že jsem ji dostával k večeři - tu krvavou - dokonce i u Jarky Kočího. Míla Tomášová jí také nepohrdla.

A hle, co jsem se dočetl na tento námět ve Zpravodaji slovenských jóginů č. 3/2007. Redakční rada M. Polášek a další v článku „Z myšlienok Rámakrišny“ se praví:

„Kto požíva prostú nedráždivú rastlinnú potravu a pritom si nepraje dosiahnuť poznanie, pre toho je táto potrava rovnaká ako strava mäsitá! Kto ale  je mäso a túži dosiahnuť Boha, pre toho je aj mäso dobré“.

Tak to je Rámakrišnova odpověď panu Paříkovi na jeho nenávist. On sám je důkazem, že pouze nejíst maso je nepodstatné. Totéž říká Ježíš a mnozí další, včetně Mahárišiho. Pan Pařík ví samozřejmě vše lépe než výše jmenovaní, včetně Míly Tomášové. Takže šakti, jak je téměř pravidlem mně poskytla podporu v mých názorech. Nechá se pan Pařík od ní poučit? Myslím, že ne. On poučení nepotřebuje, protože vše ví nejlépe. Dokonce i lépe než M. Tomášová.

Mimochodem v tomto zpravodaji si můžeme přečíst slušně psaný článek o J. Vackovi.