Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční dopis

27. 12. 2014

Martin Čapek

Vážený a milý pane Vacku,

dovoluji si tímto podělit se s Vámi o své prožitky a závěry, které souvisí se současným nedobrým děním v naší duchovní škole.

Od pátku 12. 12. čtu na obou webech školy co se děje a nestačil jsem se divit. V pondělí 15. 12. jsem však během celého dne prožíval silný meditační proud a opakovaně si říkal, že co mě opravdu zajímá je jen ryzí Pravda, ryzí Vědomí a ryzí Láska. Nic jiného. A že chci stát na straně těchto Božích aspektů. Ne proto, abych se v negativním postoji vymezoval proti někomu. Ale proto, abych stál s Dobrem v rámci svých omezených možností na straně Dobra.

A postupně jsem si dále uvědomoval, že tyto aspekty Boží jsou na Vaší straně, že jsou s Vámi, až jsem dospěl do stádia, že jsem zjistil, že jste to ve své ryzí podstatě Vy sám. Vy sám jste ryzí Pravda, ryzí Vědomí a ryzí Láska. Po tomto zjištění se mi velmi ulevilo. Chci být s Vámi, na Vaší straně, protože je to tak dobré!

Duchovní pondělní den ještě pokračoval. Odpoledne jsme měli v práci přednášku a v ní přednášející ukazoval, světe div se, fragment z obrazu Ježíšovi svatby v Káni Galilejské. Když jsem jej uviděl a pochopil, oč se jedná, vnímal jsem, že na mě vnitřně působí. V noci z pondělí na úterý jsem se pak asi na hodinu probudil a na chvíli jsem měl krásný prožitek mystické svatby – celé tělo se doslova lahodně sjednotilo s Vědomím.

Lépe už mi to snad Šakti podat nemohla. Děkuji za Vaši schopnost ustoupení Bohu z cesty, takže my, Vaši žáci, můžeme přijímat mocnou vnitřní duchovní pomoc a probouzet se z naší doslova bolestivé slepoty!

Přeji Vám s paní Miluškou prožití, pokud možno, krásných vánočních svátků a vnitřně co nejklidnější nový rok 2015.

Myslím, že mohu otevřeně napsat, že ačkoliv se v mém nitru vásány a pýcha snaží protestovat, tak Vás mám také oba rád!

Srdečně zdraví

Martin Čapek

17. 12. 2014