Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyjádření ke článku E. a J. Krutinových ohledně klubovny

1. 1. 2015

Petr Bělský

 

Chci se vyjádřit ke článku „K právě probíhajícímu roz-pádu“ od Krutinových, kde se silně překrucují fakta ohledně posledních událostí v klubovně a je tam spousta nepravd, které se týkají i mě.

Za prvé je zajímavé, že Krutinovi píší, že mě téměř v klubovně neviděli a že si mě skoro z klubovny nepamatují, když jsem tam poslední dobou jezdil téměř pravidelně každou neděli s plzeňskou skupinou, kdy tam také téměř pravidelně vždy byli i oni. Nebo ona snad návštěva klubovny, když tam byli kromě nich i Vackovi a další mistři, neplatí jako návštěva? Dříve jsem jezdil občas i ve všední den sám v úterý, a to na otočku z Plzně. Měl bych tam byl z Plzně podle nich dojíždět 90 km tam a zpět každý den?

Jinak členem klubovny jsem byl téměř od jejího začátku (asi od roku 2006) a pravidelně jsem ji navštěvoval, což jistě mnozí mohou potvrdit. Jelikož ale jsem kromě krátkého období – asi půl roku v roce 2007 – nebydlel v Praze, tak samozřejmě jsem tam nemohl chodit každý den. Jezdili jsme tam s Karlem Bešornou a často dalším naším kamarádem velice často na ty takzvané meditační maratóny o víkendu na otočku až z Chemnitz z Německa (cca. 160 km od Prahy).

Další nepravda je, že jsem se odhlásil sám. Krátce po tom, kdy na modrém webu vyšel můj dopis panu Vackovi na jeho obhajobu, jsem dostal od Pavla následující SMS:

„Ahoj Petře, v klubu se už asi nepotkáme – pošli mi prosím své číslo, ať ti mohu poslat peníze za řádné členství. Ahoj Pavel.“

Takže toto je dobrovolné odhlášení se klubovny, jak se v článku píše?

Dále, nikdy jsem se hanlivě o klubovně nevyjadřoval, jak se v článku obecně o tzv. „některých“ píše.

Další věc jsou finanční dary. Sám bych toto nikdy neotevíral, ale v článku stojí, že finanční dary rozhodně nepocházejí „z tohoto okruhu“, tj. od nás vyhozených, že to „Pavel dementoval“, což mě nutí se k tomu vyjádřit. Pavlovi před několika lety kromě pravidelného placení řádného členství jsem dal asi 20 tisíc v hotovosti a kromě toho také často nějaké „diško“ nebo mimořádný menší extra příspěvek – hlavně dříve, když jsem byl zaměstnaný v Německu. Vždycky jsem to snažil brát tak, že je to naše sangha a je správné přispívat, když člověk může.

Takže ostatní asi dávali nepoměrně více, když toto je podle článku nic, tj. „z tohoto okruhu (rozuměj od nás vyhozených) rozhodně nic nepochází“.