Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výměna dopisů

15. 12. 2005

Jiří Vacek

Pane Vacku,
mohl byste mi ve veškeré vážnosti odpovědět na dotazy, okamžitě naskakující po Vašem vyjádření: (Předpoklady správného žákovství:7.12.2005)
Píšete totiž:
----
Žák, ego, má proto neustále usilovat:
1) O umenšování ega až k jeho trvalému rozpuštění, a to jak samotného ega, tak i projevů a činností, které jeho existence podněcuje.
2) K opětnému sjednocení s Bohem, nejlépe poznáním svého pravého Já.
----
Mé dotazy jsou prosté -
1. Vám tohle "funguje"?
To, na co neustále narážím ve Vašem vyjádření je fakt, že předpokládáte "cosi" třetího, ani ne Boha (s tím se teprve "opětovně sjednotí"), ani ne Ego (to "umenšuje až k rozpuštění")...
2. Co tedy vlastně myslíte tím, co se má "opětovně sjednotit s Bohem"?
Zkuste mi, prosím, odpovědět pravdivě, na nějaké to "manažerské shrnutí" si snad hrát nemusíme...

Tereza Vacková

 

Odpověď

Milá paní Terezo!                                                                                 12.12.05

Vy jste zlem ovládaný člověk. Jen takový člověk může sebrat neověřené lži a pomluvy pana Paříka z Doteku a po roce je zveřejnit na Jitřní zemi s cílem ublížit. O vašem zlém záměru vypovídá jasně, že články v Doteku, kde jsou vývody pana Paříka vyvráceny, jste ignorovala.

Víte vůbec, že pan Pařík dodnes lže, ač existují záznamy písemné i zvukové, jak se manželé Tomášovi hlásí jako žáci k mistrovi Mahárišimu, že Drtikol vlastnoručně potvrzuje svou účast na únorovém puči atd. Nemyslíte, že jste se měla dávno omluvit?

Se zlými lidmi jako jste vy, je bezúčelné se o nauce bavit, protože ji stejně nemohou pro zlem zastřený rozum pochopit. Takovým lidem neodpovídal ani Ježíš. Naopak nás varoval: „Neházejte perly sviním (zevním lidem), aby se neobrátily a neroztrhaly vás“. Přesně to poslední děláte.

Navíc vám nejde o pravdu, ale abyste ukázala svou převahu a jak jste chytrá. Na vaše otázky odpovědi naleznete v mých překladech Ramana Mahárišiho i v mých knihách. Kdybyste si dala práci alespoň něco z nich přečíst, nemusela byste se ptát.

Jste na straně těch, kteří se nás snaží zastrašit psychickým nátlakem, kteří nám vyhrožují likvidací pomocí vlivných známostí a tajné policie i těch, pro které jsme prasata. Ptejte se jich. Dostanete odpověď, jakou si zasloužíte.

Jiří Vacek

Pro ty, ale jen pro ty, kteří pokorně a upřímně hledají, odpovídám:

1) Funguje to nejen u mne, ale i u několika stovek přátel, kteří postupují podle mých návodů, jak kromě jiného dokazují jejich zkušenosti a dopisy, které stále dostávám. Fungovalo to a funguje to všude tam, kde je pravá touha a pokora, protože tato filosofie i její praxe je věčná a učí ji stejně křesťanští, buddhističtí, hinduističtí a další mistři minulí i současní.

2) Nic „třetího“ neučím, to je jen výmysl. Člověk ve stavu ega rozpouští překážky, které mu brání v prožívání Boha, jeho pravého Já a současně se obrací k Bohu. Tím rozpouští ego a současně se blíží k vědomému prožití svého božství. Jsou-li všechny překážky správnou praxí rozpuštěny a pozornost vědomí je obrácena na samo vědomí, ego mizí a zůstává pouze Bůh, vědomí Já jsem. Toť vše.