Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zajímavé srovnání

17. 5. 2007

Jiří Vacek

(k článkům na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Někdo z tomášovců napsal, že bych se měl nejprve vyrovnat s tím, že jsem „volil“ komunisty a že jsem „zbaběle“ nepodepisoval své samizdaty.

Pokud chceme soudit podle stejných měřítek, měla by totéž učinit i Míla Tomášová. Také volila komunisty a ze zbabělosti ani žádné samizdaty nevydávala, a proto je ani nemohla podepisovat. Publikovat začala, až když jí nehrozilo vězení, ale naopak na takových knížkách Avatar vydělával.

A co teprve Drtikol. Volil komunisty dobrovolně ještě ve svobodných volbách a dobrovolně se přátelil a spolupracoval s komunistickými vrahy a utlačovateli. Navíc šířil lži o vznešených ideálech komunistů a mátl tak žáky, kteří mu věřili.

Věděl dobře o komunistických zločinech a vraždách a nepokládal je za nic hrozného. Cynicky píše v jednom ze svých dopisů, že „jsou jen trochou bláta na šatech komunistů, které se snadno vypere“. Pro správného komunistu, jakým soudruh Drtikol byl, jsou životy zavražděných „nepřátel lidu“ pouhé třísky, které podle jejich hesla létají, když se kácí les.

Srovnání je skutečně zajímavé, pokud jsme schopni a ochotni myslet a soudit všechny podle stejných měřítek; jaké páni avatáři uplatňují na mne.

To jsou jen jejich názory, dovedené do důsledků a stejné pro všechny.