Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlo útočí dál

27. 1. 2015

Jiří Vacek

 

Zatelefonovala nám Dáša, kterou mám rád a vážím si ji. Se smutkem nám ohlásila, že vzhledem k nastalé situaci ve skupině nebude moci organizovat seminář na Morávce. Jistě zcela dobrovolné rozhodnutí. Okamžitě se našla náhrada a semináře na Morávce budou.

Robík přestal asi od 7. ledna na web jirivacek-satguru.cz otiskovat články mé a mých přátel. Odmítá se domluvit, nebere telefon, dohoda je s ním nemožná.

O přestávce mezi meditacemi na veřejné meditaci 24. ledna ve Stodůlkách jsem se s ním osobně před svědkem snažil domluvit. Marně. Slíbil, že se na konci meditace vyjádří, zda chce pokračovat ve vydávání nebo ne, ale místo toho zbaběle a neslušně utekl. Telefony dál nebere, dohoda nemožná.

Proto jsme nuceni začít s novým webem.

Robík je z těch, kteří se k nám přidali, „služebně“ jedním z nejstarších. Ze začátku, snad někdy v roce 1992 se k nám do bytu téměř nastěhoval. Byl u nás celé hodiny snad každý den. Po celou dobu až do dnešních dnů měl tu výsadu každou středu u nás v bytě s námi meditovat. Toto je jeho vděk za asi 23 let pomoci, kterou čerpal.

Obdobný případ je Pavel Dymanus. Také dlouhé roky k nám chodil 2x týdně do bytu meditovat. Jak se zachoval, píši jinde. Dnes v pondělí nám Renda oznámil, že knihy nakladatelství Krutina-Vacek Pavel z klubovny vyhazuje. Přitom jsou majetkem Jirky Krutiny.

Navíc Pavel z klubovny vyhodil a dál vyhazuje mnoho přátel, kteří mu věnovali v dobré víře, že klubovna bude pro všechny, skutečně několik desítek tisíc korun. Opravdu duchovní chování. K vracení, které by mělo být samozřejmé, se nemá.

Všechny tyto události, které tvoří vzájemně propojenou a souvislou řadu činností, které se odehrávají delší dobu, se nám vydávají jen za izolované soukromé záležitosti. Zřejmě si autoři této „pravdy“ myslí, že jsme slabomyslní.