Jdi na obsah Jdi na menu
 


Způsoby tomášovců

19. 10. 2007

Stanislav Přikryl, Jiří Vacek

Pan Stanislav Přikryl nám 22. září zaslal své zkušenosti s touto skupinou. Z jeho dopisu vyjímám.

Nyní Vám tedy popíšu svou zkušenost s jejich žáky.

Občas píšu příspěvky na různé webové stránky s duchovní tématikou - nikdy jsem nikomu své názory nevnucoval ani se nikomu nevysmíval když měl názory jiné než já.

Píšu už asi tři roky a vždycky když se do diskuze zapojil někdo z tomášovců tak mě diskuze přestala bavit - oni totiž nedokázali věcně diskutovat - něco napsali co podle mne nebyl správný názor a já jsem k jejich příspěvku napsal ten svůj - zdůrazňuji že jsem se jim nevysmíval ani je neurážel ale věcně reágoval na jejich příspěvek se kterým jsem nesouhlasil a zdůvodnil jsem jim řádně své důvody pro nesouhlas.

Vždy když jsem si dovolil nesouhlasit s jejich názorem reágovali stejně - neodpověděli nikdy věcně na mé protiargumenty - ale začali se mi vysmívat, používali vulgární výrazy, uráželi mne a nakonce mi zakázali přispívat a vyhnali mne - to vše jen pro to, že jsem nesouhlasil s názory které přejali od Tomášů a dál je šířili bez schopnosti tyto názory obhájit ve slušné a věcné diskuzi.

Přece když napíšu do diskuzního fóra svůj názor a někdo má názor jiný nemůžu jej za to urážet či vyhánět - oni si však myslí, že takto jednat mohou. Byl jsem jimi obviněn na veřejném fóru na které chodí stovky lidí že prý jsem děvkař, fanatik, lhář, feťák, duševně nemocný apod..

Má přítelkyně s nimi pochodila stejně - asi před rokem se "provinila" tím že se zapojila do diskuze s jedním tomášovcem - který se chlubil že k Tomášům chodil 25let - prý Vás odtamtud zná a že prý to co jste u Tomášů vždy předváděl, nebylo rozhodně nic duchovního. Chrlil na Vás na různých internetových stránkách samé lži o tom že prý máte obří ego, jste pyšný, jste sprostý, urážíte apod..

Má přítelkyně mu jen řekla, že s jeho názory nesouhlasí a doporučila mu meditaci na duchovní srdce - okamžitě se na ni osopil a předevšemi ji nazval děvkou a rozkázal jí aby mlčela a vypadla.....tohle četli stovky lidí.

Vždycky když jsem v diskuzi narazil na tomášovce bylo to to samé - vychvalovali Eduarda do nebes s tím že dosud se na zemi nikdy nenarodil větší učitel než Eduard Tomáš, který tisícům lidem otevřel oči - a když někdo zmínil jiného učitele jako napříkla já Ježíše - tak jej hned napadli vulgárními urážkami a přikazovali mu mlčet.

Upozorňuji zejména na ty sprosté nadávky a přikazování mlčet. Tomášovci se prostě snaží umlčet každého kdo není jejich - sprosté jednání nepovažují za nic nesprávného - a já si vždy vzpomenu na slova Pána Ježíše:"Strom se pozná po ovoci." a že "Dobrý strom nemůže nést špatné ovoce." a "Z trní se nesklízí víno ani z bodláčí fíky."

Ještě pro jistotu dodávám že se snažím žít velmi mravním životem - neberu drogy,nepoužívám vulgárních výrazů ani nejsem děvkař - má přítelkyně je také moc hodná a slušná dívka - seznámila se se mnou v sedmnácti a předemnou neměla nikoho ani já před ní - také jsem jí celou dobu věrný a ona mě - podotýkám že je mi už třicet let.

Podle tomášovců jsme ovšem feťáky, smilníky a zlými lidmi, kteří musejí být za každou cenu umlčeni.

Oprávněně si kladu otázku co by nám tomášovci asi udělali kdyby měli světskou moc jakou měli třeba komunisté nebo katolíci?

Z odpovědi která se nabízí mám opravdu husí kůži - a ne neoprávněně - před měsícem mojí přítelkyni jeden z nich řekl: "Přeji ti bolestivou a strašnou smrt." - to jí řekl jen proto že napsala příspěvek ve kterém nabádá lidi k dobrému způsobu života.

Děkuji že jste si to po mě přečetl - já se Vám s tím svěřil protože vím jak i Vás tomášovci napadají a vyhrožují Vám. Nejste sám - je to osud všech kteří nepatří k nim..

S pozdravem a přáním pevného zdraví

Stanislav Přikryl

 

Jeho další dopis obsahuje vysvětlení, proč se někteří ze stoupenců Tomášových chovají tak, jak se chovají. Vysvětlení určitě závažné a plně souhlasí s tím, co říká Ramana Maháriši: „Kdo nedělá átmavičáru, dělá lokavičáru“, neboli posiluje ego. Vzorec chování těchto lidí je naprosto stejný v těch případech, když se někdo odváží mít jiný názor, než oni, ať se jedná o Maríči, Vacka a jeho přátele i autora dopisu a další. Zahrnou se přívalem lží, pomluv a sprostot. U slušných lidí tím docilují přesně opačného účinku a navíc zpochybňují duchovní úroveň samotných Tomášových. Ptají se, jak mohou mít takové následovníky a co je naučili, když se neumí ani slušně chovat.

(pro pana Krutinu)

Děkuji za ta slova od Minaříka že: "tomášovi marovy nevadi". -- došlo mi totiž proč. Nejsem sice obdivovatelem pana Minaříka (pro jeho pokus nauku odít do vědeckého roucha), ale také si vzpomínám že psal o tom jak Mára ovládal i K.Weinfurtera.

Karel Weinfurter i manželé Tomášovi učili na první pohled to samé co učí i Jirka - meditaci - jenže to je vše. Jirka i pan Minařík učil že pouhá meditace nestačí - že je třeba usilovat o mravní čistotu - a právě toto Márovy vadí - nauka o morálce. Meditací totiž posilujeme svou mysl - tedy i vše co je v ní - a medituje-li tedy charakterově neočištěný jedinec tak svou meditací jen posiluje své charakterové vady - jsou pak výraznější a mocnější.

Proto jsou žáci Tomášů tak nepřátelští a nemravní - Míla i Eda jim říkali že jsou krásní a oni se tedy nestarali o očistu charakteru a svou meditací jen posílili své charakterové vady - stali se tedy více zlými než byli před nástupem na cestu.

Opět si vzpomínám na Ježíše:"Konce takového člověka jsou horší než začátky." A tohle Márovy opravdu nevadí - nevadí mu tedy když někdo učí meditaci - vadí mu když někdo učí o nezbytnosti charakterové očisty - protože mravní člověk nebude na nikoho zlý a uniká tak z Márových spárů - nad dobrým člověkem Mára moc nemá.

Proto pronásledovali i Ježíše - proto že učil že lidé mají být na sebe hodní - učení zákoníků Židům nevadilo - ti učili nelidská dogmata o méněcennosti žen a kruté tresty pro všechny kteří odmítali poslušnost kněžské hierarchie.

Děkuji tedy za ten citát a i tuto mou úvahu můžete připojit k mému mailu pro pana Vacka.

S pozdravem a přáním všeho dobrého

Stanislav Přikryl 

P.S. - pro příště si můžeme tykat - vždyť jsme přáteli v Duchu.