Jdi na obsah Jdi na menu
 


B. Doležal: Květen – měsíc nenávisti (LN 10.05.2012)

22. 5. 2012

Jiří Vacek

Článek v Lidových novinách 10.05.2012

B. Doležal obviňuje náš národ z pěstování nenávisti. Ne, pane Doležal. My nepěstujeme v květnu ani jindy nenávist. Pouze si připomínáme s úctou a vděčností ty, které Němci v průběhu války povraždili, včetně malých dětí a žen. Vy zřejmě mezi nás, kteří takto vzpomínáme, nepatříte. Úctu k našim obětem nesdílíte. Připomínáme si i to, že Mnichov byl z velké části připraven 3,25 milionem sudetských Němců, jejich zradou demokratické Československé republiky ve prospěch vraha a diktátora Hitlera.

Připomínáme si i to, že podle německých plánů měl být český národ vyvražděn a území Čech a Moravy mělo být na trvalo osídleno Němci. Tato genocida skutečně začala a padlo jí za oběť 350 tisíc občanů naší republiky.

Připomínáme si i to, že kromě jiného za uskutečnění této genocidy bojovali všichni Němci. I ti vaši sudeťáci zabíjeli až do konce války spojenecké i naše vojáky. Několik set tisíc sudeťáků s radostí sloužilo ve Wehrmachtu, gestapu, ve zbraních SS a bylo členy nacistické strany.

Připomínáme si i to, že tato početná a vlivná skupina Němců se od války znovu organizuje, chová se k naší republice nepřátelsky a snaží se svým vlivem rozvrátit ve svůj prospěch výsledky války a sjednané platné mezinárodní dohody. Vy se nám za to sprostě vysmíváte a tím se vysmíváte i všem našim obětem zavražděnými Němci. Cituji z vašeho článku, ve kterém to, čeho se na nás Němci za války dopouštěli a oč se někteří ještě dnes snaží přirovnáváte ke grotesce:

„A tak jsme na tom jako smutný hrdina Chaplinovy grotesky, který deset let po válce (té první) střeží opuštěný zákop někde u Verdunu – nevšiml si totiž, že už je dobojováno.“

Neváháte se ani neslušně chovat k lidickým obětem. Účast sudeťáků na jejich vyvraždění považujete za nezávadnou samozřejmost opět vás cituji:

„Ředitel lidického památníku donutil autory projektu podporu vrátit s odůvodněním, že se německá reprezentace za Lidice nikdy řádně neomluvila a že sudetští Němci se jako tlumočníci účastnili lidického masakru. Jistě, tlumočníci nebyli Alsasané, ti uměli francouzsky, ne česky. Taky tam netlumočilo všech tři a čtvrt milionu sudetských Němců. A nikdo neobviňuje deset milionů Čechů za to, že se mezi nimi našlo pár (v tomto případě pár tisíc) darebáků, kteří s ruskou podporou prováděli stalinské represe.“

Vaše srovnání řádění Němců a komunistů je již úplná demagogie.

My jsme pod vedením komunistů nevraždili druhý národ jako Němci nás. Ve svobodných volbách komunisté dostali u nás pouze 39%, většina národa byla nekomunistická. Naproti tomu celý německý národ přijal nacismus. Ve volbách Hitler dostal 99%, ač v té době všichni věděli, co je zač a co chce. Vlastnoručně zastřelil 7 svých spolubojovníků z SA. To Němcům vůbec nevadilo, aby si jej nezvolili za absolutního diktátora. Co si máme myslet o národu, který si do svého čela zvolí sedminásobného vraha a slepě jej poslouchá?

My jsme se v pražském jaru snažili z moci zločinného komunismu vymanit. Byli to však Němci, kteří na nás přijeli spolu se sověty se svými tanky. Němci se velmi zasloužili svou podporou Brežněva o naši nesvobodu.

Nemáte pane Doležale náhodou selektivní výpadky paměti?

Za války jsem četl odporné projevy Emanuela Moravce a opravdu hrstce mu podobných pisálků. Váš způsob psaní silně připomíná jeho: slušní hodní Němci, kterým my Češi máme být vděční a zlí Češi, kteří toto německé dobro odmítají a jsou na Němce zlí. Pravda, jak jsem ukázal, je jiná. To, že vám vadí, vás plně zařazuje.

Mně nic nenamluvíte. Prožil jsem 6 let německé okupace a vím, co jsou Němci zač. Píši pro ty, kteří tyto zkušenosti nemají. Kdo si chce přečíst, jak se nám pod Němci žilo, ať si přečte 1. díl mého životopisu „Jak jsem hledal Boha.“ Je to přímé svědectví na rozdíl od lží pana Doležala. Podstatné je, že co se událo několika málo Němcům, často vrahům Čechů, byl neorganizovaný následek 6 let německého nepřátelského vraždění, jehož cílem bylo vyvraždění všech Čechů a obsazení území Čech a Moravy. Není zásluhou Němců, tím méně sudeťáků, že se ten plán nezdařilo uskutečnit. Národ, který by o svých dějinách ztratil paměť, byl by ztracen. Právě proto Němci zakázali naprosto učit české dějiny a ze stejného důvodu lidé jako pan Doležal usilovně naše dějiny přepisují. Tito lidé jen potvrzují, že musíme trvale střežit své národní zájmy a nenechat se ohloupit cílenou lživou mediální kampaní proti skutečně českým zájmům.

Položíme-li si otázku, kdo má prospěch z těchto lží, pak je zřejmé, oč tito lidé bojují. Za český prospěch nikoliv. Kdo nepokrytě touží vyhánět Čechy z jejich domovů v pohraničí nebo je chce dokonce znovu připojit k Německu? To je podle p. Doležala „groteska.“ Tak jak nám p. Doležal válku líčí, pro něho vše byla jen groteska. Bránit opakování těchto snah – opět groteska.