Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bavorský premier v Čechách

11. 12. 2011

Jiří Vacek

V těchto dnech navštívil bavorský premier Čechy. Navštívil Lidice, Terezín a most v Ústí nad Labem, ze kterého v roce 1945 Češi shodili do Labe asi 30 Němců.

Lidice: asi 250 českých mužů postřílených na místě. Asi 80 malých, českých dětí zavražděných plynem. Několik desítek lidických žen umučených v koncentráku. Vesnice srovnaná se zemí, majetek Němci rozkradli. Nevinné německé ženy esesáků z lidických domácností před zničením vybírali vhodné věci do svých domácností.

Terezín: tábor, kterým prošlo asi 150 tisíc lidí s určením k likvidaci v koncentrácích. Několik tisíc lidí bylo zavražděno přímo v Terezíně, kde se propracovalo ještě začátkem května 1945 asi 4 dny před německou kapitulací. A nebyli to pouze Židé, ale i Češi a další národnosti.

To vše byly naprosto nevinné oběti německé nenávisti a přesvědčení, že Němci jsou nadřazená rasa. I ty Němci sudeťáci, které přišel premier, patron sudeťáků do Ústí uctít, se na těchto hrůzách velmi horlivě podíleli.

A proti těmto hrůzám, spáchaných Němci asi 30 mrtvých Němců. Navíc se úplně zamlčuje, že jejich napadení bylo výsledkem německého bombového teroristického útoku, který spáchal německý Wehrwolf v létě 1945- tedy několik měsíců po válce. Němci vraždili ještě několik měsíců po válce. Bomba zabila mnoho Čechů.

Nic z toho se čtenář Němci vlastněných Lidových novin ani z České televize nedozví.

Pan premier s typicky německou nadřazeností se chová v Čechách, jako by události v Ústí byly srovnatelné s šesti lety německého vraždění. Uctívá Němce v Ústí květy, ale české oběti jejich teroristického útoku nikoliv. To jsou ryze německé představy o německo-české vzájemnosti.

A naše noviny i televize  tomu ochotně propůjčují prostor.

Co nám svým chováním pan premier a jemu podobní sděluje? „My Němci jsme hodnotnější rasa než druzí. Spravedlivá odplata, ve které přijde o život pár desítek Němců, je mnohem horší zločin, než když my Němci povraždíme stovky tisíc méně cenných československých občanů.“ Výchova Němců v duchu „Deutschland, Deutschland über alles in der Welt“ – Německo, Německo nade všecko ve světě, se nezapře. Němci si tento postoj pěstují již po staletí. Proto také se tak snadno dopouštěli nejhorších zločinů: ti vraždění byli přece méně cenní. Brát jim životy byla zásluha a nikoliv zločin.

I v postojích sudeťáků až dodnes jsou patrony tyto rasistické názory. Žijí s námi v demokratickém státě, mají stejná občanská práva jako Češi, ale oni se spojí se zločincem Hitlerem a spolu s ním rozbijí náš stát a přijmou dobrovolně a s nadšením občanství nacistické Říše. Ač vědí o zločinech, kterých se Němci dopouštějí, věrně za Hitlera bojují doslova do posledních výstřelu.

A po tom všem necítí nijakou vinu a najednou by rádi žili opět s námi v naší republice. Na ně v jejich přesvědčení, se běžná lidská měřítka nevztahují.

Kdybychom je v našem státě ponechali, dneska bychom dopadli stejně jako Srbové s kosovskými Albánci. Opět by se konal „Heim ins Reich“.