Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak nám Němci vládli

28. 8. 2011

Jiří Vacek

Představa, že německá okupace spočívala pouze v přítomnosti Wehrmachtu u nás, je velmi naivní. Ti pouze zajišťovali, aby Němci mohli páchat nerušeně své zločiny.

Nic, co zavedli, nebylo nahodilé ani výsledkem české obrany, ale bylo podřízeno jedinému cíli: co nejvíc Čechy oslabit a tak usnadnit naše konečné vyvraždění po válce.

Hned na začátku Němci podřídili Čechy naprosto bezpodmínečně německé policii a soudům. Ve své vlasti jsme byli vydáni naprosto na nemilost Němcům. Proti libovůli německé policie a soudů nebylo odvolání ani obrany. Ti policii i soudy zcela využívali ke konečnému řešení české otázky, to jest k našemu vyvraždění.

Tím ovšem jejich moc zdaleka nekončila. Oni ovládli i veškerou státní správu, všechna ministerstva, úřady a dokonce i vedení všech obcí.

Ve větších obcích prostě z vedení vyhnali Čechy a řádně zvolené starosty a radní a vládli sami.

Ani tím však jejich řádění nekončilo. Němečtí komisaři vládli i ve všech větších průmyslových podnicích, ale i v bankách.

Způsob jejich rozhodování byl naprosto nezákonný a totalitní. Byli vedeni jediným cílem: co nejvíc škody nám způsobit, co nejvíc nás oloupit ve prospěch Říše i svůj.

Tímto způsobem zničili naši měnu a pomocí vynucených nevýhodných smluv ve svůj prospěch ničili hospodářství našich podniků a celé země.

V denní praxi to bylo tak, že Němci mohli doslova vše a také se tak chovali.

Několik příkladů.

- Statisíce lidí poslali podle svého rozhodnutí do vězení, koncentračních lágrů i na smrt.

- Statisíce lidí poslali z Čech na otrockou práci do Reichu za nelidských podmínek včetně trvalého hladu. Ti museli například snášet i denní bombardování německých měst. Tímto bombardováním trpěli nejen Němci, ale i opravdu nevinní Češi, Poláci, Rusové a další národy násilím nahnané do Reichu na práci.

- Češi byli hromadně vyháněni ze svých domovů, obcí a celých krajů. Na jejich místo se stěhovali němečtí přistěhovalci. Ti zemědělci, kterým byl jejich majetek takto vyvlastněn, často museli jako levné pracovní síly pracovat pro Němce, kterým byl jejich majetek přidělen.

- Stovky německých úředníků a inspektorů z ministerstva školství ničilo české školy tak, aby se Češi stali národem nevzdělanců bez inteligence a byli co nejvíc poněmčeni.

Tímto způsobem se v Protektorátu zaměstnávalo několik desítek tisíc Němců. My jsme je za to ještě museli ze svých státních peněz platit. Byli zaměstnanci našich úřadů, obcí a podniků a ti je i platily.

Žili doslova včetně svých celých rodin – tedy i žen a dětí na náš účet: měli tak vysoké příděly potravin, že jim stačily na normální život. My, včetně nejmenších dětí, jsme žili v jimi plánované podvýživě na samé úrovni hladu.

Přesně toto jsou tito hodní, nevinní Němci včetně jejich žen a dětí, které vychovávali v nenávisti ke všemu českému. Parazitovali na nás a ještě s námi opovrhovali jako s méněcennou rasou.

To byl právě ten geniální a dokonalý zločin přesně ve velkoněmeckém duchu: my sami, Češi, si platili ty, kteří je okrádali jak jen mohli, posílali na otrocké práce, do vězení a na popraviště. Nic lepšího zločinci na celém světě než Němci nedokázali ještě vymyslet.

A za to vše se jim máme omlouvat! To již je vrchol.