Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsme ve válce

22. 5. 2007

Jiří Vacek

Za rok 2006 zabili islámští teroristé v celém světě asi 21.000 lidí, z toho asi 1.500 dětí. Dalších asi 40.000 lidí zranili.

To je válka. Jsme, demokratický svět ve válce s teroristy a je slepý, kdo tuto skutečnost nevidí. Cílem této války je zničení západní kultury a demokracie, a to všemi způsoby. Válka, ve které se milost nedává a jakou západní svět nezná a doposud si její plnou hrůzu neuvědomuje. Její terorističtí bojovníci se svými nepřáteli vraždí i sebe. Nerozlišují při tom „vinné a nevinné“, přátele a nepřátele. Vraždí bez výběru s jediným cílem, jímž je islamizace západu, jeho zničení.

Rozsah jejich činností a prostředky, které na tuto válku teroristé vynakládají, dokazují, že se těší velké, i když skryté podpoře jak finanční, tak i těch, kteří s nimi sympatizují. Bez této podpory by jejich činnost nebyla možná. Nejsou osamoceni, ale mají více či méně skrytou velkou podporu. Jejich moderní, velmi účinné zbraně nejsou zdaleka zadarmo.

Západní demokracie si tuto hrozbu doposud neuvědomily, stejně jako si včas neuvědomily hrozbu německého nacismu ani ruského komunismu. Také za to draze zaplatily.

Pokud si včas tuto hrozbu neuvědomí, hrozí vážné nebezpečí, že přestanou existovat.

Představy obyčejných lidí, že se jich tato hrozba netýká, že když budou hodní, neutrální, teroristé na ně neudeří, jsou směšné a neopodstatněné. Pro teroristy jsou všichni zápaďané nevěřícími nepřáteli, a proto musí být zničeni. Tak jako nerozlišují při svém vraždění a vraždí šmahem všechny včetně dětí a dokonce i samotné muslimy, tak, budou-li mít dostatek prostředků, povraždí i nás.

Jak? Například atomovou zbraní, pokud se jí zmocní, což v budoucnu není nereálné. Například tak, že se zmocní vlády v některém z islámských států, který atomovou bombu má nebo o její výrobu usiluje.

Zdůrazněme, že teroristickým fanatikům je úplně jedno, zda při takovém útoku zahynou sami i včetně velkého počtu samotných muslimů. Oni neuvažují „pro“ a „proti“, ale jejich cílem je vraždit a ničit bez ohledu, co je to samé stojí. Oni neuvažují, ale pouze jednají bez rozumu pod vlivem své nenávisti. Jim jde o zkázu západní demokracie  doslova –  a to berme opravdu ve smyslu doslova, za každou cenu.

Evropa zatím na tuto hrozbu nereaguje. Nemá ani dost sil jí čelit ani chuť tak učinit. Jediný, kdo je ve světě schopen této hrozbě čelit je USA. Je doslova naší jedinou nadějí v této válce. Připomeňme, že tak tomu bylo již vícekrát.

Odmítat tuto pomoc – myslím například radarovou základnu u nás, je proto sebe zničující nevědomost, za kterou můžeme zaplatit obrovskou a krutou daň.

A poukazy na nevoli Ruska? Zachrání nás snad ono před terorismem? Již jednou jsme na ohledy k SSSR doplatili. V letech 1945 – 1948 byla jakákoliv kritika SSSR nepřijatelná. Za naší oddanost se nám odměnil vládou našich komunistů a okupací v roce 1968. Rusové si na nějakou vděčnost nepotrpí. Jejich zájmy nejsou s našimi zájmy totožné. Když si mysleli, že se jim to vyplatí, tak se dokonce stali v roce 1939 Hitlerovými spojenci. Toho Hitlera, který denně vraždil naše občany a plánoval po válce, že celý náš národ vyhubí. To je až příliš názorný příklad, co lze od Rusů očekávat, ať jim vládne kdokoliv. Co jsou zač, poznáme, když se podíváme na případ Čečenska.