Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdybychom se s Němci dohodli…

4. 11. 2013

Jiří Vacek

Připusťme, že bychom se s našimi Němci dohodli a odstoupili například Chebsko ve prospěch Německa.

Co by se stalo? Myslí si někdo doopravdy, že by Hitler nevyvolal válku, nezničil Československo, nenapadl Polsko, nevyvraždil 7 milionů Židů a 360 tisíc Čechů? Němci v čele s Hitlerem měli již několik let před začátkem vypracovány plány války, na jejímž konci měl být český národ totálně zničen a „prostor Čech a Moravy“, jak naše země zpupně nazývali, se měl stát trvale německým.

Hitlerovým cílem nebylo se s Čechy dohodnout, „osvobodit“ naše Němce z vymyšleného utrpení pod Čechy, ale vyvraždit celý náš národ, stejně jako Židy a Slovany.

Kdo tvrdí: „měli jste se s Němci dohodnout“, buď lže nebo je nevědomec, který nezná ani základní fakta, ale ve své nadutosti si myslí, že rozumí všemu a nemusí mít potřebné informace.

Uvedená dohoda s Němci by jen obsazení Československa uspíšila, protože by znemožnila úspěšnou obranu. Němcům včetně těch našich šlo o získání nadvlády v Evropě a také o to, aby, jak říkali, „český prostor“ se stal trvale německým a nikoliv o vysvobození svých soukmenovců z moci zlých Čechů. Naši Němci se měli hospodářsky i politicky lépe než Němci pod Hitlerem, kde vládlo gestapo a vše šlo na zbraně. Jinak řečeno, jedním z cílů německé války bylo vyvraždění celého českého národa a nejen jeho. A v tom byli sudetští Němci ještě horlivější než ti říšští. Také celých 6 let války věrně v řadách Wehrmachtu za uskutečnění tohoto cíle bojovali až do poslední minuty války. Také nadšeně pomáhali Gestapu v jeho řádění.

A opět: plán poněmčení Čech a Moravy zdaleka nebyl Hitlerovým vynálezem. Touto myšlenkou se před Hitlerem řada Němců zabývala a také i hlásala a usilovnou germanizaci uplatňovala. Proto se také český národ pod vládou Habsburků stal národem vymírajícím. Přesně tak jako Lužičtí Srbové, původní obyvatelé Německa.

Všechna tato tvrzení typu „jak jsme se k Němcům špatně chovali“, jsou jen do nekonečna opakované lži, které mají jen odvést pozornost od zločinů, které Německo za války páchalo. Jsou jen pokračováním Hitlerovy nacistické propagandy, jak se k těm „hodným Němcům my i druzí špatně chováme“.

Tato hitlerovská propaganda je jen dalším pokusem o revanš, který tu již byl od prohrané prvé světové války. Revanš, který chce změnit výsledky 2. světové války uplatňováním nacistického hesla: „Opakovaná lež se stává pravdou“.

Právě proto, aby se lež nestala pravdou, je nutné pravdu opakovat tak dlouho, dokud se do světa vytrubují výše uvedené lži a jim podobné.

Právě proto je také nutno lži typu „měli jste se s Němci dohodnout“, domýšlet. Pak teprve jasně vidíme, jaké nestydatosti se nám někteří lidé snaží namluvit.

Na začátku všeho zla, které přinesla 2. světová válka, byla posedlost velké většiny německého národa – přesvědčení o své rasové nadřazenosti, ze kterého odvozovali právo vládnout druhým, méněcenným národům jako jsou Židé a Slované, včetně práva na jejich vyhubení.

To, že se jim tento plán částečně zdařil, je vina morální nedostatečnosti a zbabělosti tehdejší Anglie a Francie.

Ty nás přímo Hitlerovi, Němcům předhodily a jim proto patří vina za to, že jsme se za okupace museli pod neustálou hrozbou smrti Němcům podřizovat.

Předhodit demokratický stát a národ, který byl připraven bojovat a chtěl bojovat nacistům a pak mu vyčítat, že pod touto hrozbou si snažil zachovat holý život, je vrchol nemorálnosti, která se halí rouškou humanistické vznešenosti. Je to jen lež a pokrytectví.

Ano, mohli jsme bojovat sami a opuštěni všemi proti desetinásobné německé převaze. Navíc v  mínění většiny světa bychom byli ti zlí, co vyvolali válku.

Co by nás čekalo, můžeme vidět na příkladu Polska po německém útoku: Praha a celá země v ruinách a celý národ vyvražděný za nečinného přihlížení vzorné demokratické Anglie a Francie.