Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komunisté jsou stále stejní

26. 3. 2008

Jiří Vacek

Dokazují to svým dnešním prohlášením k únoru 1948.

29. 2. 2008 16:18 - PRAHA

Komunisté se v pátek přihlásili ke komunistickému převratu v únoru 1948. Podle KSČM byly únorové události výsledkem procesu prohlubování národní a demokratické revoluce. Šlo o zásadní politický zvrat, který "se stal východiskem i součástí revolučního procesu vzniku první historické formy socialismu".

"KSČM se hlásí k revolučnímu základu Února 1948 a vysoce oceňuje práci a obětavost generací budovatelů první formy socialismu, které se na prosazení této cesty a následném rozvíjení jejích pozitivních stránek podílely," uvedl v pátek Výkonný výbor KSČM.

Podle komunistů šlo o "ústavně provedenou revoluci, které se zúčastnily široké vrstvy občanů". Tiskové prohlášení výboru uvádí, že antikomunisté se snaží zastřít fakt, že "KSČ v této době byla na rozdíl od svých protivníků spojena s životními zájmy širokých neprivilegovaných vrstev, aktivně je prosazovala a všemožně mařila snahy zbohatlických vrstev strhnout politickou moc do svých rukou."

"Právě tato skutečnost jí přinesla úspěch a jejím oponentům zaslouženou porážku," dodali komunisté.


Teror, který po svém neústavním převratu zavedli – věznění, mučení, vraždy, okrádání, to vše jsou podle nich jen chyby a nedostatky. Jinak vše bylo v pořádku. Pamatujme si to dobře. Pokud zapomeneme, může se stát, že prožijeme nový únor 1948.

Nezapomeňme, že komunisté mají věrné spojence i v lidech, kteří se tváří jako duchovní. To jsou ti, kteří vychvalují soudruha Drtikola a tvrdí, že členství v komunistické straně se nevylučuje s duchovním životem. Také nás stejně jako vedení komunistické strany přesvědčují, že komunismus je vznešená idea a že jí jen zkazili lidé…

Pan Pařík a jeho sekta zřejmě na těchto svých názorech stále trvají. Nezaznamenal jsem, že by je odvolali.

Pomluvy nestraníků, které komunisté pronásledovali a kterým se pilně věnují také jak pan Pařík tak Miloš, mají jediný účel: pomoci komunistům. Vytvářejí přesvědčení, že zlí byli nestraníci a hodní komunisté. Dělají z obětí viníky. Lepší spojence si komunisté ani přát nemohou. Při tom je úplně jedno, z čeho uvedená tvrzení pramení. Zlem jsou ve všech případech a karmická odezva s tím bude v souladu.