Jdi na obsah Jdi na menu
 


Němci útočí i na Slovensko

6. 9. 2011

Jiří Vacek

Dnes ve středu ráno 1.června jsem na Radiojurnálu zaslechl, že placená německá propaganda rozvířila údajné zločiny Slováků proti Němcům v období Slovenského národního povstání.

Partyzáni prý přepadli jednu německou obec a údajně asi 150 Němců postříleli.

Všichni dobře víme, jakých strašlivých zločinů na Slovácích se Němci v průběhu povstání a po něm dopouštěli. Řádně uniformované zajaté slovenské a další vojáky hned stříleli nebo odváželi do koncentráků. Mnozí z nich nepřežili. Běžně později takto stříleli zajaté vojáky Svobodovy československé armády.

Strašlivě pronásledovali i civilní obyvatelstvo. Popravy celých rodin bez soudu byly na denním pořádku. Své oběti i nelidsky mučili. Vypálili mnoho celých vesnic a obyvatele včetně žen a dětí zabíjeli nebo dokonce házeli živé do plamenů jejich domovů.

Jak se asi chovali oni údajně pozabíjení Němci v době povstání a po něm? Byli solidární se Slováky nebo naopak pomáhali německým vojákům v jejich zločinech? Patrně to druhé, když vyvolali takový hněv partyzánů. Ti neměli nejmenší důvod k soucitu s Němci. Ty z nich, které Němci zajali, nejprve strašlivě mučili a později zavraždili. Měli snad partyzáni důvod chovat se k Němcům jinak?

Války vedou celé státy a národy, nikoliv jednotlivci. Ve válce, jakou vedli Němci, neexistují nevinní, ale pouze nepřátelé. Tuto válku jako totální vymyslel a vyhlásil Hitler, když Němci prohrávali zahrnovala například i rozkaz vrchního vedení Wehrmachtu k zabíjení zajatců spojeneckých armád. Němci ji ve své poslušnosti k Hitlerovi věrně prováděli. Spočívala v hromadném vraždění všech občanů, se kterými Němci válčili, včetně žen a dětí. Zahrnovala i praxi pustošení domovů milionů skutečně nevinných lidí a plánované ničení průmyslu. Němci to označovali za taktiku spálené země. Pokud se útočník dopouští takových zločinů jako Němci, musí počítat se stejnou odvetou. Pokud se Němcům taková odveta nelíbila, měli včas proti německým zločinům protestovat a vyjádřit svou sounáležitost se Slováky, v jejichž zemi žili. Pokud tak neučinili, ať si stěžují sami na sebe.

Zřejmě německá propaganda s cílem Němce očistit a svalit vinu na napadené národy, zaútočila i na Slováky.

Není také náhodou, že Srbové, na kterých Němci za války páchali řadu let nejhroznější zločiny, jsou nyní neustále napadání za Srebrenicu a boj proti Bosenským muslimům. Úplně se zamlčuje, že to byli právě jugoslávští muslimové, kteří na Srby zaútočili jako prví a velmi zákeřně a bestiálně. Tím vyvolali hněv Srbů. Dnešní obviňování Srbů je vedeno právě s cílem odvést pozornost od německých zločinů páchaných na Srbech ve válce a tak je postavit na roveň stejných zločinců jako jsou Němci.

Komu vyhovoval rozpad Československa, který nechtěli ani Češi ani Slováci, je také zřejmé. Takto Němci a jejich spojenci rozdělili Československo již v roce 1939.

A rozpad Jugoslávie? Ten je také plně v mocenském zájmu Němců. Rakouská a německá expanze vždy směřovala i na Balkán.