Jdi na obsah Jdi na menu
 


Němci vraždili všude a stále

4. 2. 2012

Jiří Vacek

Pramen: ČT2, 29.1.12, 20:00 hod.

Největší tankové bitvy, Normandie.

 

Několik dní po vylodění ve Francii utrpěli spojenci od Němců dílčí porážku. Zajali dokonce část pluku skotských střelců. Německý důstojník na místě 18 válečných zajatců, chráněných mezinárodním právem, zastřelil rovnou pistolí do týla.

Vraždit zajatce je odporný a hnusný zločin. Němci se těchto vražd nevinných v průběhu války dopouštěli trvale. Nikdo z Němců proti těmto vraždám ani slovem neprotestoval. Proč, vyjádřil na kameru žijící německý pamětník.

„Byli jsme od toho, abychom poslouchali a nikoliv posuzovali, co je dobré a co zlé“. Ani stopa nějaké lítosti nebo pocitu viny. Oni jsou prostě ti nadřazení a vražda těch „podřadných“ není zločinem.

Připomeňme, že se tak vyjádřil v době vzniku filmu asi 60 let po válce. Opravdu jsou Němci dnes jiní!? Oni věřili a mnozí zřejmě i dnes věří, že jsou nadřazená rasa a vraždění příslušníků méněcenných ras není zločinem.

Za války vraždili Němci všude a stále den za dnem. Vraždění se zúčastňovali i německé ženy a děti z Hitlerjugend, jejímž členem byl i dnešní papež. Lynčovali sestřelené spojenecké letce, zúčastňovali se honů na uprchlé vězně a válečné zajatce, kteří byli po dopadení mučeni a zavražděni. Nikdo z nich neposkytl ani nejmenší pomoc na smrt hnaných vězňů v pochodech smrti. Naopak zúčastňovali se jejich likvidace.

Většina těchto zločinů zůstala nepotrestána. V těch řídkých případech, kdy byli viníci souzeni, byli tresty často směšné. Velitel německého oddílu si odseděl za vraždu oněch osmnácti britských vojáků asi 9 let. Půl roku za jednoho zavražděného!

A dnes? Právě nedávno proběhla sdělovacími prostředky zpráva o rasistické německé teroristické skupině.

Zavraždila v Německu již nejméně 10 Turků a dalších imigrantů. Skupina dlouho nebyla odhalena, protože část jejích členů byli přímo policisté. Své vraždy maskovali jako sebevraždy.

Ještě jedna věc je pro dnešní Němce charakteristická. Jejich list zcela nedávno psal o atentátu na Heydricha jako o vraždě.