Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nikdy nekončící německá drzost

4. 7. 2011

Jiří Vacek

Němci se stále věrně drží zásady svého nacistického ministra propagandy a jeho hesla „Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.“ Prostě se nevzdávají ve svém boji proti všemu českému.

Mlčet v tomto případě by znamenalo pomáhat lžím, aby byly považovány za pravdu. Proto jejich opakování a vysvětlování nikdy nekončí. Pokud by tomu tak nebylo, zvítězila by lež.

Následující článek je toho důkazem.

Klaus překrucuje dějiny, zlobí se rakouští vyhnanci a žádají nápravu

Šéf německých vysídlenců žijících v Rakousku Rudolf Reinmann obvinil Václava Klause z překrucování dějin kvůli jeho nedělnímu projevu v Terezíně. Český prezident se prý snaží násilí spáchané na sudetských Němcích svést na několik málo Čechů, aby tím zprostil tehdejší Československo veškeré viny.  

Reimann vyzývá rakouskou diplomacii, aby proti jeho slovům protestovala. Na stránkách sdružení Němců, kteří byli po válce vysídleni ze zemí střední a východní Evropy a nyní žijí v Rakousku, zveřejnil přepis rozhovoru.

Dráždí ho především to, že Klaus v neděli na tryzně na památku obětí nacismu podtrhl rozdíl mezi státně plánovaným a systematicky uskutečňovaným vražděním ze strany nacistů, včetně jejich příprav na likvidaci českého národa, a individuálními zločiny Čechů na sudetských Němcích.

Podle Reimanna však bylo násilí na sudetských Němcích a následné vysídlení organizované státem. Klaus podle přepisu zdůraznil, že je "stále více kladen důraz na to, že i z české strany docházelo po válce k násilí, zločinům a vraždění nevinných, že se i mezi Čechy vyskytli sadisté a zločinci, kteří týrali vězně, Romy či Němce."

"Ano, nepochybně tomu tak v řadě případů bylo. A mlčet o tom nelze. Tyto individuální zločiny je třeba pojmenovat, odsoudit a také připomínat. Musíme o nich vědět, a chceme-li porozumět sami sobě, musíme být schopni porozumět i bolesti jejich obětí," řekl podle přepisu na webu vysídlenců Klaus.

"Musíme však zásadně rozlišovat. Nesmíme připustit, aby individuální, nikoli státem organizované a chladně projektované zločiny, které se za války a v poválečném období také staly, v myslích generací, které toto období nezažily, vymazaly porozumění příčinám a následkům tehdejších dějů," pokračoval prezident.

"Genocidu židů a nacistické plány na likvidaci českého národa nelze relativizovat. Nelze připustit pokusy o symetrizaci viny agresorů a jejich obětí, nelze zapomínat na to, kdo rasovou a národnostní nenávist rozpoutal, kdo z ní učinil oficiální státní politiku a kdo ji s nevídanou brutalitou fanaticky prováděl až do samotného konce," řekl Klaus na tryzně.

"Je naší povinností chránit historickou pravdu. Je naší povinností chránit demokracii a humanistické ideály, na nichž naše civilizace stojí. Jen tak můžeme zajistit, aby tragédie, kterou si zde každoročně připomínáme, byla už jen strašnou, smutnou a velmi poučnou historií," dodal prezident.


Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/klaus-prekrucuje-dejiny-zlobi-se-rakousti vyhnanci-a-zadaji-napravu-1gu-/zahranicni.aspx?c=A110517_204823_zahranicni_stf