Jdi na obsah Jdi na menu
 


O hlouposti a povrchnosti

21. 4. 2015

Jiří Vacek

V mladém věku zemřel bývalý politik a dokonce po určitou dobu předseda vlády Stanislav Gross. Vyznamenal se hlavně tím, že si během svého působení, jak uvedla ČT, nahromadil 70 milionů korun. Jak uvádí sdělovací prostředky, stalo se tak nečestným způsobem a dokonce se mluví o možném porušení zákonů.

Ke konci života se začal veřejně kát, litovat toho, co učinil a omlouvat se. Dokonce se přihlásil ke Kristovi. Z nepoctivě získaných peněz však nevrátil ani korunu. Co je to za pokání, když si peníze získané na úkor všech občanů ponechal? Proč je třeba nevrátil na obrovský státní dluh, za který i on nese svou zodpovědnost?

A hle! V novinách je tento člověk našimi současnými státními představiteli chválen a vyzdvihován. Proč a za co? Tisíce školních dětí místo oběda hladoví, protože jejich rodiče nemají dost peněz, aby jim obědy ve školních jídelnách zaplatili. Není vyřešena otázka sociálního bydlení a dokonce i celé rodiny včetně malých dětí žijí jako bezdomovci. To však některé politiky nezajímá. Mají jiné starosti. Příkladů nalezneme mnoho. Uvedený je jen jedním z více.