Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pan Schwarzenberg je nepřítelem všeho českého

17. 3. 2013

Jiří Vacek

Pan kníže soudí, že za odsun Němců by dnes prezident Beneš skončil před Mezinárodním soudním tribunálem v Haagu. Zapomněl dodat, že pak by tam musel skončit i W.Churchill a americký president a další, kteří o odsunu rozhodli. I v tom kníže nešlechticky lže: odsun nebyl dílem prezidenta Beneše, ale rozhodnutím vítězných spojenců. Navíc s ním plně souhlasil celý český národ.

Neustále lže i tam, kde jsou fakta jasná. Asi 250 tisíc Němců antifašistů bylo z odsunu vyjmuto a zůstali v republice. Pan Schwarzenberg to dobře ví a přece stále lže, že jsme odsunuli i antifašisty. Lže jen proto, aby Čechům co nejvíc uškodil.

Již samo vyjímání události z doby, ve které se odehrály, je nepřípustné, protože patří k sobě.

Jestliže se stát zbaví velezrádců, kteří se spojili s Hitlerem za účelem genocidy českého národa, takové počínání je plně oprávněné.

Mimochodem: ti, co měli být opravdu souzeni mezinárodním tribunálem pro spáchané zločiny, byly Německo a Rakousko-Uhersko za rozpoutání první světové války. Zejména Habsburg, císař Franz Josef, kterého pan Schwarzenberg tolik obdivuje a hrdě se k němu hlásí, ač je skutečným válečným zločincem. On spolu s německým císařem Vilémem prvou světovou válku rozpoutal. Ta stála život 20 milionů lidí a zničené hospodářství téměř celé Evropy.

Tento zločin pan kníže zřejmě nevidí. Naopak neustále lituje rozpadu tohoto zločinného státu.

Je to totéž, jako kdyby litoval porážky nacistického Německa.

Pro Rakušáky popravené české vlastence soucit nemá. To zločin nebyl. Přes dvě stě tisíc padlých Čechů v této válce za císaře, který je poslal na smrt, aby ovládl Evropu, také nevidí.

Jestliže je někdo tak velkým  nepřítelem českého národa, právem se můžeme ptát, proč se chtěl stát naším prezidentem?

Nenalézám jiné vysvětlení: chtěl prosazovat v této funkci ryze německé zájmy.

Pozoruhodný je také jeho výrok: „Nejsem dobrý křesťan, ale jsem dobrý katolík.“ To jsem jej slyšel říkat v televizi na vlastní uši.

Co tím říká? Katolík nemusí být dobrý křesťan, stačí, že je dobrým katolíkem, tj. poslušným členem církve. Nemusí milovat své bližní, ale může jim lhát, jde-li o katolické zájmy.

Běžně se domníváme, že katolík musí být na prvém místě dobrým křesťanem. Pan Schwarzenberg tento náš omyl vyvrací. Alespoň víme, na čem jsme.

Dobrý katolík má přímo povinnost prosazovat vždy a ve všem katolická hlediska. Jak by asi pod takovým presidentem dopadli nekatolíci, kterých je velká většina? Neblahých příkladů v našich dějinách nalezneme mnoho.