Jdi na obsah Jdi na menu
 


Redaktor Lidových novin pan Zídek odpovídá na můj článek. Jak?

16. 10. 2013

Jiří Vacek

Nadutostí a urážkami: neumím číst, ať si článek přečtu ještě jednou.

Obecným nálepkováním: jde o český šovinismus. Takže prozrazuje, co si myslí o vlastenectví, které brání český národ před německými zájmy.

Lhaním: prý nepíše o Mnichovu, ale o záležitosti, kde jsme (Češi) selhali. Pravda je, že hned v názvu svého článku srovnává osud Němců z pohraničí s Mnichovem. Vytrhává tuto záležitost ze souvislosti s celým válečným děním, což činí on a jemu podobní soustavně a záměrně. Vytrhnou dílčí a v rámci války nevýznamnou událost ze souvislosti a tu pak používají k protičeským útokům.

Pokud se nedržíme základní pravdy, že Němci vyvolali v rozmezí 20 let již 2. světovou válku s cílem ovládnout Evropu a vyhubit současně Židy, Čechy, Romy, Poláky a další, v jejich očích méněcenné národy, snadno bez této souvislosti se nekritičtí lidé nechají ovlivnit nesprávnými názory. Tak se dělají z obětí německého teroru stejní viníci, jako němečtí vrazi.

Pan Zídek si prý náměty svých článků vybírá sám. To, že důsledně zastává vždy protičeské, ale proněmecké postoje, vypovídá jasně, že mu jsou bližší nacismem posedlí Němci než vlastní národ.

V celé odpovědi neuvádí jediný přesný údaj, který by vyvracel mé věcné důvody. Přesně v tomto duchu a tímto tónem se o nás vyjadřují všichni představitelé krajanských spolků odsunutých Němců. S panem Zídkem si dobře rozumějí.


 Související článek: Proněmecká demagogie redaktora Zídka