Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sudetští Němci vyzvali vládu k dialogu

10. 4. 2006

Jiří Vacek

Lidové noviny ze 17.3.2006

Němci, zvláště sudetští si nedají pokoj ani 60 let po válce. Své nepřátelství k Čechům otevřeně projevila jejich německá, křesťanskodemokratická strana, když její poslanci hlasovali proti přijetí naší republiky do Evropské Unie.

Nyní opět chtějí dialog s naší vládou, což již je sám o sobě projev německé nadutosti. Vlády vyjednávají pouze s vládami a nikoliv se spolky. A jak si tento dialog představují? Takto:

a) zrušením Benešových dekretů

b) zrušení amnestie činů spáchaných v rámci odboje proti Velkoněmecké Říši

c) odsouzení veškerých křivd spáchaných na obyvatelích německého původu

d) vyřešení otázky majetku sudetských Němců zkonfiskovaného po válce v naší republice – rozuměj jeho navrácení nebo nahrazení.

To samozřejmě není dialog, ale diktát, pokus o zvrácení výsledků 2. světové války, kterou Němci včetně sudetských vyvolali. Snaha udělat z obětí viníky a z viníků oběti. Proto je tak důležité této neustálé německé nepřátelské propagandě čelit pravdou, jak to vše bylo ve skutečnosti. Jinak se přesně v duchu Goebelse „100x opakovaná lež opravdu stane pravdou“. Jak je taková neochota čelit lži zhoubná, jsme se přesvědčili ke své obrovské škodě v době Mnichova. Nás nikdo neznal a všichni věřili Hitlerovi. Proto se mu jeho zločin podařil.