Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítězství nacistů

26. 9. 2014

Jiří Vacek

V Brně již několik let je činné nakladatelství dvou pánů, kteří vydělávají na tom, že ve velkých nákladech vydávají díla a projevy Adolfa Hitlera.

Teprve v těchto dnech skončil s nimi nekonečný soudní proces. Jeden z našich přátel proces navštívil.

Zde je jeho pohled:

                                                                                                                                                               8. 9. 2014

Dobrý den,

Byl jsem v Brně na procesu Kamas a spol. Proběhl výslech znalce a závěrečné řeči.

To, co předváděl Kamas, to přesahovalo všechny meze. Sice se hájil tím, že „Projevy“ jsou jenom komerční, protože značka „Hitler“ se dobře prodává, ale hned se ukázal v pravém světle, když řekl, že loni přednášel na sudetoněmeckých dnech, že jeho přednáška byla přijata s povděkem a že posluchači kvitovali kladně, když citoval část Hitlerova projevu, kde mluvil o „úctě k českému národu“.

Málem mě odvezli, když jsem to slyšel.

A ještě řekl: „Ani já ani mí kolegové v našich činnostech nepolevíme!“ A na okamžik to vypadalo, že tu větu zdůrazní úderem sevřené pěsti do řečnického pultu, resp. do stolu, u kterého seděl.

Opravdu nebezpečný demagog. Přitom už jenom z předmluvy ke knize je jasný obdiv k Hitlerovi.

A ten Pecina, co zastupoval vydavatelství, ten tomu nasadil korunu řečmi o liberální demokracii a svobodě projevu.

Konec dopisu

 

Jak proces dopadl? Pánové byli osvobozeni a mohou se těm, kteří věří v demokracii smát. Mohou nerušeně šířit názory vůdce nacistů, který kromě jiného nechal vyvraždit 360 000 občanů našeho státu a po vítězné válce plánoval vyvraždění celého českého národa včetně dětí a trvalé obsazení Čech a Moravy Němci.

Co jsou tito pánové zač, o tom jasně vypovídá, že právě oni podali na nás trestní oznámeni za naše knihy, ve kterých odhalujeme zločiny nacistů a jejich lži.

Jejich představa je, že šíření Hitlerových myšlenek je v pořádku a my bychom měli být potrestáni za naši protinacistickou činnost.

Přesně to je onen pseudohumanismus, který odhalujeme. Když někdo zkritizuje nepřizpůsobivé občany, že neustále ztrpčují život těm slušným, kteří nenacházejí zastání, je okamžitě zle. To je rasismus.

Svobodné šíření nacistických názorů, to je ale pravý humanismus.

Nacisté a jejich přívrženci mají u nás silné zastání. To je zřejmé. Že proti jejich příznivcům nikdo ze zodpovědných nezakročí, je tragické. Přesně to jsme již jednou v roce 1938 zažili. Národ tento postoj přesně vystihl: „Zachovejte klid a rozvahu a nechte si plivat na hlavu.“ Záhy se toto plivání zvrhlo v něco mnohem horšího.