Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co můžeme čekat od pravověrných křesťanů?

2. 9. 2012

Jiří Vacek

Současnou Amerikou hýbe velký skandál. Jeden z předních politiků, uchazeč o senátorské křeslo v zápalu boje o zvolení prohlásil: „Jsem proti povolování přerušení těhotenství znásilněných žen. Když jde o skutečné znásilnění, ženské tělo to pozná a k početí nedojde“, prohlásil tento křesťan.

Statistiky uvádějí, že při znásilnění dojde k početí v asi 10% případů. Ročně to představuje jen v USA deseti tisíce případů.

Jiný křesťanský politik podporuje naprostý zákaz potratů takto: „Takové dítě je pro znásilněnou ženu darem od Boha“.

Jiní křesťané hned v souladu se svým názorem jednají. Podnikají teroristické útoky na nemocnice, kde se přerušení těhotenství provádí a vraždí jejich lékaře i sestry.

To je názorný obraz myšlení některých křesťanů i to, co čeká celé státy, pokud se zmocní vlády.

U nás jsme natolik pokrokoví, že pan Kalousek, ještě v řadách Lidové strany, pochopil, jak sám prohlásil, „marnost potratové politiky“. Zaměřil se na něco lepšího. Na církevní majetek. Založil proto s tímto cílem stranu, jejíž předseda má blízko ke všemu německému a stále lituje rozbití starého Rakouska.

A povedlo se. Je na světě zákon, který vrací katolické církvi mnohamiliardový majetek. Té církvi, která neuznává základní lidská práva, a proto nepodepsala evropskou listinu základních lidských práv. Místo toho šíří náboženský rasismus typu: „Jóga je blud a škodí duši“.

Antikultovní hnutí, jak jsme uvedli, je spolek pravověrných křesťanů, ve kterém se spojili i protestanté s katolíky k hlásání těchto názorů. „Společnost pro studium sekt“ je pro takové počínání zástěrkou. Poskytuje těmto názorům vědecký podklad.