Jdi na obsah Jdi na menu
 


Katolická církev je schopná všeho

19. 5. 2012

Jiří Vacek

Před válkou vycházel obrazový týdeník, tuším, že se jmenoval „Letem světem“. Rád jsem si jej prohlížel.

Jako dnes vidím obraz řady těžkých děl s italskými vojáky, kterým žehnají katoličtí kněží. Text pod obrázkem hlásal: katoličtí kněží světí děla, která střílí na bezbranné Habešany. Tak posvětili smrt desítek tisíc nejen habešských špatně vyzbrojených vojáků, ale i dětí a žen. Církví posvěcené kanóny rostřílely celé vesnice i města včetně všech obyvatelů. I toho jsou katolíci ve jménu šíření své víry a moci schopni.

To, co většina lidí neví. Habešané nebyli „pohané“, ale kopští křesťané. V Habeši, dnes se říká Etiopie, sídlí centrum této prastaré církve, která odvozuje svůj původ od apoštola Tomáše.

Takže katolíci se spojili s fašistou Mussolinim ve společném vraždění nevinných a bezbranných habešských křesťanů. Opravdu svatá církev. A tito lidé se stále nad nás nadřazují a kážou nám morálku.

Jedni z mála, kteří proti této genocidě tehdy protestovali, byli představitelé Československé republiky v čele s prezidentem Benešem. Není divu, že v něm vidí dodnes největšího nepřítele.

Vatikán – jak jinak proti útoku na Habeš a proti pácháným zločinům proti lidskosti neprotestoval, ale naopak je podporoval.

Je pozoruhodné, jak se katolíci ujímají nebohých sudeťáků, kteří až do posledního výstřelu pomáhali Hitlerovi v našem vraždění, ale pro kopské Habešany ani pro pravoslavné křesťany v Chorvatsku nemají ani trocha pochopení.

Čím to asi je? Může nám to někdo vysvětlit? Rádi takové vysvětlení otiskneme, pokud bude věcné a pravdivé a nebo tvrdit, jako v případě inkvizice, že byla vlastně velkým dobrem.