Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní den jógy

27. 6. 2015

Jiří Vacek

V neděli 21. června v den letního slunovratu byl mezinárodní den jógy. Jóga se slavila na celém světě a i u nás. Slavily miliony lidí. V hlavním městě Indie – Dillí se józe oddávaly desetitisíce lidí.

Jóga, její učení a provádění se oceňuje na celém světě pro její přínos a příznivý vliv na tělesné i duševní zdraví. Nabízí i nepředpojatým hledajícím Pravdy nebo Boha metody, jak toto poznání docílit.

Pouze vševědoucí a sebou vyvolení zástupci boží na zemi, katoličtí papežové, vědí neomylně: „Jóga je blud a škodí duši“. Vzdor tomu ani mnozí katolíci neberou toto nabádání k nesnášenlivosti a k pěstování dogmatické víry vážně a jógu, její možnosti více či méně využívají.

Zdá se, že si hlavy katolické církve neuvědomují, že dnešní doba vyžaduje něco zcela jiného než povýšenou neomylnost a pýchu vlastní vyvolenosti. Oni si myslí, že jsou dokonce chytřejší než Ježíš. Ten dobře vědět, že Bůh má i jiné ovčince a kdo není proti Bohu, je s námi. Kdy již konečně pochopí, co Ježíš opravdu chtěl a učil?