Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje zkušenost s vedoucím představitelem Společnosti pro studium sekt

22. 7. 2012

Jiří Vacek

Osobně mám na představitele Společnosti pana Vojtíška nedobré vzpomínky. Na základě předstíraného přátelského zájmu o naší duchovní praxi získal pozvání k nám do bytu.

Na jeho naléhání jsem pro jeho časopis Dingir napsal informaci o tom, oč se snažíme. Bez mého vědomí a svolení porušil bezohledně zákon o autorských právech a můj článek upravil bez mého souhlasu tak, že nás v očích čtenářů poškodil. Vypustil z něho vše, co se mu nehodilo, takže z původních otázek, které mně položil a na které jsem odpověděl, zbyla třetina. Text tak ztratil veškerý smysl.

Na můj protest se mně v dopise přímo vysmál: „Snad jste si nemyslel, že to zveřejním celé?“ Opravdu křesťanské chování. Přistupoval ke mně a k celé naší skupině již předem s nepoctivým úmyslem. Myslí si snad někdo, že bych se namáhal s psaním odpovědí na jeho otázky, kdybych předem věděl, že je neotiskne?

O naší duchovní praxi se vůbec nezajímal. Prý jen soupeříme s tomášovci o přednostní postavení. Opravdu vědecký, religionistický přístup.