Jdi na obsah Jdi na menu
 


Není církev jako církev

4. 4. 2013

Jiří Vacek

Následující zpráva určitě stojí za zamyšlení. Cituji:

20.3.2013

Malý rozdíl: Zatímco katolická církev v ČR zemi vycucá, kyperská ortodoxní církev nabízí státu veškeré své jmění

Krize na Kypru vedla k vzniku jednoty mezi státem a církví. Kyperský arcibiskup nabídl kyperské vládě k záchraně země veškerý majetek kyperské ortodoxní církve. "Církev a klášter chtějí k záchraně země dát k dispozici všechno," uvedl kyperský arcibiskup Chrysostomos ve středu po setkání s prezidentem Nikosem Anastasiadesem.

Konec citace.

Zdroj: Britské listy, http://www.blisty.cz/art/67928.html


V době, kdy je český stát a národ zadlužen a mnoho Čechů žije v chudobě, katolická církev náš stát – což jsme my všichni – ještě svými bezohlednými požadavky zadlužila navíc asi o 150 miliard v rámci restitucí. Ty si vynutila proti vůli 90% národa.

Česká katolická církev tím jasně dokazuje, jaký vztah má k našemu národu a státu. Tvrdí, že se chce věnovat charitě, ale zvýšení státního dluhu povede k ještě větší chudobě potřebných. Zadlužený stát vlivem katolických požadavků nebude mít peníze na sociální programy.

Jaký rozdíl v chování katolíků a pravoslavné církve. Prvá svými požadavky snižuje úroveň života všech, aby získala vlastní prospěch, druhá v nouzi spěchá národu na pomoc a svého majetku se vzdává.

A tak se katolíci chovají v době, kdy papež František hlásá návrat církve k chudobě. Katoličtí věřící by se měli zeptat svých církevních představitelů, co vlastně platí, co je správné, zda papežovo volání po chudobě nebo boj katolické hierarchie o majetek na úkor celého národa? Jak máme věřit, že papež myslí svá slova vážně, když jeho podřízení jednají v rozporu s tím, co on hlásá?

Neučil Ježíš, že majetek je překážkou spásy?