Jdi na obsah Jdi na menu
 


Papež Benedikt XVI: ‚Všechno zlo na zemi pochází od ateistů‘

12. 5. 2008

Jiří Vacek

Máme-li papeži věřit, chce nám říci, že církev, zejména katolická se nikdy žádného zla nedopustila. Ve světle zločinů páchaných přímo kněžstvem církve bychom naopak v souladu s papežem mohli tvrdit, že církev, její kněžstvo, tvoří převážně ateisté. Inkvizice, genocida národů, široce rozšířená pedofilie kněží a další zlo, promlouvá jasnou řečí.

Ke zločinům tentokrát německé katolické církve přibyla další položka. Za Hitlera řada německých farností bez jakýchkoliv zábran využívala k nucené, otrocké práci, asi 6000 vězněných příslušníků jiných národů a totálně nasazených na nucené práce. Poslední měli také téměř vězeňský režim: přísné omezení pohybu, nemožnost opustit přikázanou práci. Neměli také nárok na úkryt v protileteckých krytech  za spojeneckých náletů, a proto jich také mnoho zahynulo při bombardování. Mezi nimi byli i Češi.

Takto si němečtí katolíci představovali Ježíšovu lásku k bližním. Slované pro ně nebyli ani lidé, natož bližní. Na tento podíl církve na zločinech Říše se přišlo až v roce 2000. Do té doby církev, jak je pravidlem, své počínání tajila.

Ve světle těchto církevních zločinů je ještě víc nepochopitelnější, proč právě kněz takové církve byl vybrán, aby sloužil zádušní mši za záchranu duše předního jogína. Tím spíš, že právě tato církev neomylně učí: jóga je blud a škodí duši! Podle katolické věrouky katolický kněz zachraňoval jogína z muk očistce, do kterého se dostal proto, že holdoval bludu jógy!

Opravdu většího zpochybnění jógy ani znevážení jejího celoživotního předního představitele si nepřátelé jógy nemohli přát. A dostalo se jim jí od jeho následovníků. Skutečně svérázná obrana jeho památky.