Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč papež odstoupil?

14. 3. 2013

Jiří Vacek

Skutečné důvody papežova odstoupení mohou být jiné, než uvádí, jak vyplývá ze zprávy z necensurovaných zdrojů, kterou otiskuji celou bez úprav.

Papež Benedikt rezignoval, aby se vyhnul zatčení. Co se děje ve Vatikánu?

4.3.2013    
IREPORTÉR

ITCCS nebo-li Mezinárodní tribunál pro zločiny církve a státu je zřejmě dobrovolná organizace právníků, kteří připravují právnické dokumenty k obvinění představitelů církví a států, v tomto případě za zneužívání dětí. Ale není mi jasné, jak je to s jejich účinností. (Něco podobného je asi americké právnické sdružení People´s Trust, které už několikrát právně dokonale prohlásilo veškerý světový majetek za majetek všeho lidu, ale ti, co ten majetek ovládají, to jaksi zatím neberou na vědomí.)

Tiskové prohlášení Mezinárodního tribunálu pro zločiny církve a státu (ITCCS) v Bruselu:
Historicky bezprecedentní rezignace Josefa Ratzingera na úřad papeže tento týden byla vynucena krokem evropské vlády, dle kterého má na Velikonoce vydat zatykač na Ratzingera a veřejný požadavek na vatikánský majetek a aktiva.

Ústřední výbor ITCCS v Bruselu je vzhledem k náhlé abdikaci papeže Benedikta nucen odhalit následující detaily:

 1. V pátek 1. února 2013 na základě důkazů poskytnutých naším přidruženým Soudním dvorem náš Ústřední výbor uzavřel dohodu se zástupci evropského národa a jeho soudů k zajištění zatykače na Josefa Ratzingera, jinak papeže Benedikta, za zločiny proti lidskosti a řízení zločinného spiknutí.

2. Tento zatykač měl být doručen papežské „Svaté stolici" v Římě v pátek 15. února 2013. Zatykač umožňoval zmíněnému státu zadržet Ratzingera jako podezřelého ze zločinu, pokud vstoupí na jeho výsostné území.

3. Vládou zmíněného národa byla vydána diplomatická nóta adresovaná vatikánskému státnímu tajemníku kardinálu Tarcisio Bertonemu v pondělí 4. února 2013, v níž byl Bertone informován o nadcházejícím zatykači a jeho úřad vyzván, aby vyhověl. Kardinál Bertone ani jeho úřad nezaslal žádnou odpověď, ale o 6 dní později papež Benedikt rezignoval.

4. Dohoda mezi naším Tribunálem a zmíněným národem zahrnovala další ustanovení o vydání obchodního požadavku skrze soudní dvůr na vlastnictví a majetek římskokatolické církve s počátkem na velikonoční neděli 31. března 2013. Tento požadavek měl být doprovázen veřejnou a globální „Velikonoční reklamační kampaní", při níž měl být obsazen majetek katolické církve a občané měli požadovat, aby se ho církev vzdala podle mezinárodního práva a římského statutu Mezinárodního soudu pro zločiny.

5. Je rozhodnutím našeho Tribunálu a vlády zmíněného státu, aby při ukončení úřadu římského pontifika byl Josef Ratzinger zatčen na základě obvinění ze zločinů proti lidskosti a ze zločinného spiknutí.

6. Naším dalším rozhodnutím je po obvinění a zatčení Josefa Ratzingera provést totéž s jeho nástupcem a posílit komerční požadavek a vést „Velikonoční reklamační kampaň" proti římskokatolické církvi jak bylo plánováno.

 Na závěr náš Tribunál potvrzuje, že spoluvina papeže Benedikta na kriminálních aktivitách Vatikánské banky (IOR) donutila nejvyšší představitele Vatikánu k jeho konečnému propuštění. Ale podle našich zdrojů státní sekretář Tarcisio Bertone si vynutil rezignaci Josefa Ratzingera okamžitě a jako přímou reakci na diplomatickou nótu týkající se zatykače, která mu byla předána vládou zmíněného národa 4. února 2013.
 Vyzýváme všechny občany a vlády, aby pomohly při našich snahách zákonně a přímo zrušit podporu Vatikánu, Inc., zatknout jeho hlavní úředníky a duchovenstvo, kteří mají spoluvinu na zločinech proti lidstvu a na probíhajícím zločinném spiknutí, aby byly děti ochráněny před mučením a obchodem s nimi.

 Další dokumenty o událostech Velikonoční reklamační kampaně budou vydány naším úřadem tento týden.
 Issued 13 February, 2013, 12:00 am GMT
 by the Brussels Central Office


Zdroj: http://voltaire.netkosice.sk/index2.html

 

Na celé záležitosti zřejmě něco je, protože tímto obviněním se zabývala i Česká televize a Lidové noviny 7.3.2013 v článku „Duka se nezastal obětí zneužívání, tvrdí organizace“.

Z článku vyjímám:

VATIKÁN Americká organizace obětí sexuálního násilí a zneužívání kněžími (SNAP) odmítá 12 členů chystaného konkláve včetně českého kardinála Dominika Duky kvůli údajnému krytí zločinů.

Organizace sestavila seznam těch volitelů papeže, kteří podle jejího názoru nereagovali odpovídajícím způsobem na obvinění kněží ze zneužívání. Proto by se konkláve, ze kterého vzejde nový nejvyšší pontifik, neměli účastnit a neměli by mít možnost být zvoleni papežem, tvrdí organizace. Konec citace.

Na vlastní oči jsem viděl a slyšel vyjádření kardinála Duky v České televizi na celou věc. Ani náznak pokory a lítosti nad dětskými obětmi, ale jen zapírání: „Jen asi 10% případů je prokázaných.“ Lež a cynismus na úkor bezbranných dětí. To je úřední postoj církve. Utrpení bezbranných církev nezajímá, natož dojímá. Není divu: kdo sám nemá děti není ani schopen se do nich vcítit.