Jdi na obsah Jdi na menu
 


Důležité kapitoly

„Důležité kapitoly“ jak sám název napovídá, jsou pro hledající všech vyznání důležité svým obsahem, který pomáhá směřovat naši pozornost k Bohu a to hned dvojím způsobem. Duchovním vyzařováním a moudrostí v psaném obsaženou. Velmi cenným je obzvláště „Dopis všem přátelům a přece každému zvlášť“ jež je textem, ke kterému je prospěšné se při hledání Boha či Já pravidelně vracet.

 

Ukázka z knihy


Jak vytváříme své ego

Naše pravé Já je ryzí vědomí Já jsem. Slovo ryzí říká, že Já není ničím jiným než vědomím. Není ničím jiným než jsem, Mojžíšovo jsem, kterýž jsem. Já pouze existuje a je si své existence vědomo.

Ego je naproti tomu “Já jsem to či ono“. Rozumějme „Já, vědomí Já jsem, jsem tělem nebo myslí.“ Ego je nevědomé spojení vědomí s nějakým předmětem: tělem, jeho pocity, myslí a jejími myšlenkami. Ego není bytostné, ale je nevědomou vazbou vědomí a toho, co si uvědomuje. Ego nejen není bytostné, ale ani trvalé a jedno, ale stále se mění a nabývá nejrůznějších podob. Je vytvářeno od okamžiku k okamžiku a v přítomném okamžiku je tím, s čím se právě ztotožňuje.

Ego je vytvářeno oživující mocí vědomí, kterou používáme nevědomě a ke své škodě. Tím, že se ztotožňujeme s něčím, co nejsme a neuvědomujeme si to, co jsme, ztrácíme svou svobodu. Z neomezeného, beztvarého a nehmotného Ducha, se stáváme bytostí, která je omezena tělem a myslí.

 

Obsah


  • Átmavičára je i o energiích
  • Dodatek k energetické stránce átmavičáry
  • Dopis všem přátelům a přece každému zvlášť
  • O důležitosti útočiště (Proč si máme vážit společenství)
  • Jak vytváříme své ego

 


e-shop