Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ramdas promlouvá, 2. díl - Martin Tomeš

(svazek druhý – část první)

Duchovně velmi přínosné rozhovory s realizovaným mistrem, bhakti jogínem, který dosáhl jednoty s Bohem usilovnou duchovní praxí, mimo jiné i opakováním jména božího pomocí mantry RAM. Jak v předcházejícím, prvém svazku, tak i zde hledající naleznou odpovědi na podstatné otázky duchovního života, které v každém z nás v průběhu stezky k Bohu vyvstávají. Kniha vede svým učením i vyzařováním k přímému cíli a odstraňuje nevědomost o nás samých. Nabíjí nás blažeností a poznáním, které mistr Ramdas šířil a stále šíří mezi těmi, kteří se k němu obracejí o pomoc.

 

Ukázka z knihy


Funkce rozlišování

Tazatel: Vaší stezkou je poslušnost vůči Bohu. Má zde nějaké místo rozlišování?

Ramdas: Rozlišování se používá, abyste poznali, že smyslem vašeho života je celý ho nabídnout Bohu a abyste rozpoznali rozdíl mezi pomíjivým a nepomíjivým, dočasným a věčným. Poté, co jste se rozhodli celý svůj život zasvětit Bohu, abyste s ním mohli být ve stálém spojení a mohli si tak uvědomit jeho velikost a slávu, měl by se váš rozum ztišit. Musí utichnout a musí se otevřít srdce.

Veškeré uctívání a zbožnost vašeho srdce musí být nabídnuta Bohu. Pak je váš život žit pouze pro Boha a kvůli němu, neustále na něho pamatujete, vaše ústa soustavně prozpěvují jeho jméno a všechny vaše činy jsou jemu automaticky věnovány. Je tomu tak proto, že pak již nekonáte z pozice jedince. Božství ve vás samovolně koná skrze vás pro dobro všeho kolem a vy zažíváte neobyčejnou blaženost a mír.

 

Z obsahu


  • Duchovnost je jen jedna
  • Vyhledávejte světce
  • Věda by se neměla zneužívat
  • Hrdinou je ten, kdo ovládnul svou mysl
  • Vyhlaďte vnitřní nepřátele
  • Rozum nemůže pochopit nekonečno
  • Vesmír je boží umělecké dílo

 


e-shop