Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stručný kurz stezky síly – šakti jógy

Autor v tomto díle s podtitulem „Filosofie stezky síly“ pojednává o základech stezky síly – šakti jógy, vymezuje její pojmy, o silách člověka, jako je naše mysl, jemné, pránické či hmotné tělo. Zabývá se problematikou nádí, čaker, duchovního světla či nejvyšším centrem, jímž je duchovní Srdce na pravé straně hrudi jakožto spojením mezi božským neprojevem a projevem.

Důležitost je zde kladena též na očistu, jakožto základ všech pravých duchovních stezek vedoucích k Bohu. Ta začíná studiem, náhradou materialismu v našich názorech duchovním pochopením a pokračuje rozlišováním výtvorů naší mysli na dobré – zlé, nutné – zbytečné a spásné – nespásné. Tak dochází k posílení sil dostředivých, které nás k Bohu přivádějí a rozpouštění sil odstředivých, které nás od Boha odvádějí. Bez takovéto očisty jsou dle autora všechna cvičení i meditace naprosto neúčinné a dokonce škodlivé.

 

Ukázka z knihy


„Pravá stezka síly je výhradně praxí, ve které se snažíme:

Rozpustit co nejvíc odstředivých sil.

Vytvořit co nejvíc dostředivých sil.

Které síly v nás převládnou, tam se ubíráme a do takového světa se zařazujeme. To je celé tajemství úspěchu každé duchovní praxe: vytvořit takovou převahu dostředivých sil, aby nás vysvobodily z moci zla, ega, nevědomosti a nebožského světa.”

 

Z obsahu


  • Základy praxe stezky síly
  • Bytost jménem člověk
  • Síly člověka

 


e-shop