Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lev Kubín – pocta karmajógínovi

14. 12. 2016

Přátelé Jiřího Vacka

kubin.pngPřed několika dny opustil toto slzavé údolí jeden z našich blízkých, pan Lev Kubín.

Většina z nás si pamatuje mnoho let dozadu své první setkání s již tehdy prošedivělým pánem, kterého bylo všude plno a který se svým typickým humorem a trpělivostí sobě vlastní obětavě pořádal semináře na Morávce po úctyhodnou řádku let. Bez něho by tyto semináře dost možná vůbec nezačaly, takže bez nadsázky můžeme říci, že panu Kubínovi vděčíme opravdu za mnohé. Často jsme, ještě v době, kdy tyto semináře pořádal osobně, dokud mu to jeho zdravotní stav dovoloval, obdivovali, s jakou trpělivostí a ochotou se snažil všem účastníkům a jejich mnohdy dosti malicherným požadavkům vždy vycházet maximálně vstříc.

O samotné nízké ceně seminářů na Morávce se jednou budou psát legendy, takže, myslíme, že není třeba ani nijak zvlášť zdůrazňovat, že toto vše dělal zadarmo - prostě jen jako službu ostatním. Jak vzácný to úkaz v dnešní době! Méně lidí už ví, že karmajóga a nesobeckost pana Kubína šla svého času dokonce tak daleko, že se snažil založit jakýsi fond, do kterého by bylo možné v případě zájmu libovolně přispívat a ze kterého potom plánoval podporovat a platit část ceny seminářů za ty zájemce, kteří si to vzhledem ke své finanční situaci nemohli dovolit. Pokud je nám ale známo, tak z tohoto chvályhodného nápadu nakonec bohužel sešlo pro nízký zájem ostatních lidí kolem.

Kolik svého času a energie celkově věnoval pan Kubín agendě kolem pořádání těchto meditačních seminářů, dnes asi již nikdo nespočítá.

Takže, aspoň takto za nás za všechny zde chceme vyjádřit svou vděčnost:

Leošku/pane Kubíne, děkujeme za vše!

Budeme se za Tebe/Vás modlit.

Čest Jeho památce!

S úctou a vděčností,

 

Přátelé Jiřího Vacka