Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hledající píší

29. 12. 2010

Pavel Kubeš

Vážený pane Vacek,   

Srdečně Vás i celou Vaší rodinu zdravím.

Blíží se Svátky vánoční a já jsem si uvědomil, že s Vámi tyto Svátky prožíváme celý rok, ať již na meditačních seminářích nebo veřejných meditacích. A nejen to, po celý rok dostáváme od Vás také dárky nejdražší, ať již ve formě knížek nebo nosičů Světla – zvuku. Jasné duchovní rady a návody jsou nedocenitelné pro toho, kdo duchovně usiluje o vysvobození z této nebožské úrovně. Vlastní zkušeností jsem se přesvědčil, že každé přání se musí vyplnit jenže, když směřuje do světa, přinese jen neklid a další a další touhy a přání. Nemá to konce a tak je vlastně člověk hnán životem těmito tužbami místo toho, aby žil v klidu a míru. Vy jste pane Vacek odhalil příčiny tohoto neklidného života – doslova nebožského – a také, jak se z toho dostat. A právě T0 – má nesmírnou cenu pro ty, kteří prohlédli a chtějí žít tak, jak se má žít. Člověk se musí neustále pozorovat a odhalovat v sobě, co ho z klidu mysli doslova vytrhuje. A nejlíp se to projevuje v přítomnosti Mistrů a pak již záleží na nás, co s tím uděláme. Zda nežádoucí sklony mysli rozpouštíme – (mnohdy s Vaší pomocí) – a nebo nás to dále zatěžuje, zneklidňuje. Jestliže se však nedbá na to, co se má dělat, milost této pomoci je nám vzata, což není tak výjimečné, jak jsem se sám na sobě přesvědčil. A pak to stojí mnoho úsilí překonávat a rozpouštět, co jsme zanedbali nebo podcenili.

Pomoc je však vždy po ruce, jen je třeba ji uchopit. Udělal jsem několik hrubých chyb, za kterými byla v podstatě jediná příčina – nedostatečně duchovně vedená mysl. Že se to daří zvládat, jsem Vám nesmírně vděčen. V Klidu Vědomí, který z Vás vnímám, Vám i Vaší rodině přeji jen to nejlepší – vysvobození z tohoto nebožského světa, klidné prožití Svátků vánočních a hojnost duchovního Světla a duchovní Síly do roku 2011.

V úctě a lásce Pavel Kubeš, Olomouc, 18.12.2010

P.S. Že je tento svět nebožský, dokazuje třeba založení „Ká-Vé“ a aktivity její redakce a přispívatelů. Na tomto webu chybí mnohdy i zcela obyčejná lidská slušnost.