Jdi na obsah Jdi na menu
 


Listárna J. Vacka 14.10.14

14. 10. 2014

Jiří Vacek

SMS 7.10.14

Děkuji za obrovskou duchovní pomoc na Morávce v udržování hloubky a rozsahu jasného vědomí také při činnostech. Vždy, když je nejhůře, třeba i po semináři, tak Jiří Vacek pomůže jako láskyplný otec.

Zdravím paní Milušku,

Renda Hrala

 

Na stezce musíme něco vydržet. Petr je tichý a milý kluk. Umí vyjádřit i svůj přátelský vztah ke mně, což oceňuji. Bohužel nemá „přímý tah na branku“. Je poněkud vlažný, což je chyba, protože platí: „Buď budeš horký nebo studený. Když jsi vlažný, budeš zavržen“.

Když se mu na semináři na Morávce ozvaly zdravotní potíže, tak ujel domů, i když jsem s tím nesouhlasil. Kdybych měl já pokaždé, když nejsem zdravotně v pořádku, hned jezdit domů, asi by se žádný seminář nekonal až do konce.

Po příjezdu z Morávky Petr zaslal následující SMS.

 

SMS 6.10.14

Drahý pane Vacku,

Děkuju za seminář. Mrzí mě, že jsem Vás neposlechl a nezůstal na něm. Přeji Vám i paní brzké zotavení. Zdraví Petr B.

 

Bohužel lítost už pozdní. Taková příležitost je velmi vzácná a jen tak se nepromeškává.


Cenné zkušenosti našich přátel

Mnoho těch, kteří s námi meditují, mají pěkné výsledky i zkušenosti, které mne vždy zajímají a určitě by byly poučením i povzbuzením pro úsilí druhých.

Proto vždy vyzývám, aby je napsali, abychom je mohli zveřejnit na webu. Mnoho jich, ke škodě všech, odmítá: „Neumím psát“.

Nechceme ani neočekáváme od nikoho literární díla, ale popis vlastními slovy. Ten je vždy užitečný, i když je poněkud neumělý, pro svůj obsah. Ať se proto nikdo neostýchá a píše, jak umí. I to je dobrý příspěvek k naší duchovní skupině.

Například pan Uhlíř Milušce na Morávce vyprávěl, jak jej nadchla naše poslední kniha „Život v Duchu svatém“. Stále ji čte a čtení jej plní blažeností. Také on odmítá o tom psát: „Neumím to“. Jaká škoda. Pro mnohé poučení o tom, co mohou získat čtením opravdu duchovní knihy, by bylo velmi užitečné.

 

SMS 25.9.14

Dobrý deň! Ďakujem Vám za dnešnú meditaci, aj za Vaši novú knížku, som rada, že si ju možem poriadně proštudovať.

Zuzana K.

 

SMS 4.10.14

Drahocenný mistře, moc děkuji za týdenní možnost pobytu s Vámi na semináři a těším se zas na další. Přeji brzké zotavení,

Pepa Š.

 

SMS 4.10.14

Dobrý večer p. Vacek,

chci vám moc poděkovat za velkou pomoc v prohloubení na cestě k Bohu. Meditace byly velmi silné. Vám i paní Milušce bych ráda poděkovala za příjemné chvíle strávené ve vaší společnosti na Morávce. Děkuji za tu milost.

S pozdravem Markéta Cepek

 

SMS 7.10.14

Milý pane Vacku a Miluško,

Mockrát děkuji za vaši pomoc. To, čeho se našemu společenství a přátelům v Praze zvlášť dostává, je v tomto světě velmi vzácné. Moc děkuji, že jsem s vámi mohla meditovat v klubovně. Jste tam s ostatními mistry přístupní pro všechny, jakoby to byla ta nejsamozřejmější věc na světě. A přitom je to zázrak, který vede k Bohu, Pravdě, pryč z této úrovně.

Mockrát děkuji,

Sára H.