Jdi na obsah Jdi na menu
 


Názory čtenářů na 13. díl Jak jsem hledal Boha ...

5. 6. 2008

V. Hudcová, L. Hojnoš

Vážený pane Vacek,

právě jsem dočetla 13. díl Vašich pamětí a pod jejich dojmem si dodala odvahu Vám napsat. Jsem pro Vás úplně neznámá osoba přesto, že Vy jste způsob mého života nezpochybnitelně ovlivnil. Zcela jistě a oprávněně můžete mít pocit, že jste "nepostavil světlo pod kbelík". A to nejen (str. 248) v mém případě. S jógou, ale hlavně naukou za jógou, jsem se seznámila trpělivým působením svého manžela, který o tom, co je za náboženskou filozofií uloženo a o vnitřním smyslu bytí ne­pochyboval od mládí a stále hledal dostupnou i nedostupnou literaturu, která se k nám ale vždy řízením "vyšší" síly dostala. Velmi se mi líbily knihy P. Bruntona. Ano, ale již dávno jsem se jich nedotkla, neboť čtu ty Vaše. Jsou lepší, naprosto srozumitelné, říkají co máme dělat a proč. Zde "zaúřadoval" můj manžel, který je Váš ctitel, uznavatel, nedá na Vás dopustit a má pravdu. Stará nauka, Vámi podávaná, kladně vešla do života mnoha lidí, nasměrovala je a dala jim prostředky na správnou a účinnou cestu k poznání.

Děkuji Vám za sebe i jiné a přeji Vám hodně sil do dalších let Vaší záslužné činnosti.

S pozdravem V. Hudcová, Brno 27.4.2008

***

Drahý Jirko, drahý Majster

Pred pár dňami som dočítal nový životopis, 13 diel "Jak sem hledal Boha a nalezl sebe", ktorý ma doslova pohltil.

Po tom čo som ho dostal do rúk, som mu venoval všetok svoj vol'ný čas, kým som ho neprečítal.

Znovu sa musím vel'mi poďakovat' za všetky tieto duchovné skvosty, ktoré sa nám dostávajú. Skladba životopisu je vel'mi pekná, kde sa striedajú články hlbokého duchovného poučenia, tiež spomienky z histórie, ktorú dnešná mládež už vóbec nepozná, vyjadrenia k súčasným spoločenským problémom a tiež reakcie na hrubé nevyspelé útoky zo strany neprajníkov. Všetko má tam svoje miesto, všetko tam patrí a je hlbokým duchovným poučením.

Tiež sa človek poučí, ako sa dá bránit' na nevyspelé hrubé útoky jasným vysvetlením náuky bez nevyspelých emócií.

Silné, jemné duchovné vyžarovanie knihy, kde autor ťahá čitatel'a do svojho stavu vedomia je skvostné, ako vždy.

Znovu sa chcem poďakovat' s obrovskou vďačnosťou za všetko, včetne spoločných meditácií, či už stretnutí na pár hodín, alebo za týždňové semináre.

Pri každodennom praktikovaní podl'a jasnej metodiky sa pripravujem a teším na najbližšie stretnutie na Morávke.

Zdravím celú rodinu a želám hojnost' Božieho požehnania a všetko najlepšie.

S láskou a úctou Ladislav Hojnoš, Bratislava 30.4.2008