Jdi na obsah Jdi na menu
 


Působení seminářů

22. 7. 2007

Lída Cerovská, Miro Janov

Proč je dobré jezdit na meditační semináře, je zřejmé z následujících dopisů.

Vážený mistře, pane Vacek,                                                    

Předem dopisu Vám mnohokrát děkuji za pomoc a trpělivost, kterou s námi – hledajícími máte na seminářích.

V tuto dobu probíhá seminář v Kostolanech a já se ho fyzicky neúčastním, ale meditace na dálku jsou téměř stejně intenzivní, jako bych tam byla s Vámi.

Velký rozdíl je v tom, že v Praze mám kolem sebe spoustu světských lidí a musím řešit události projevu. Snad proto jsou formální meditace méně klidové než na semináři a zároveň se vyplavuje  mnohem více myšlenek, vzpomínek, vizí atd. Přes den, kdy se snažím udržovat neformální meditaci, má mysl stále tendenci něco vytvářet a něčím se zabývat. Neustále se snažím bdít nad tím jak myšlenky vznikají, trvají a zanikají. Procházím teď v projevu náročnějším obdobím plným změn a nečekaných situací, a tak si stále více uvědomuji jak je vše pomíjivé a že jedinou jistotou, o kterou se mohu opřít a kterou mohu dokonce žít je Bůh. Vědomí sama sebe. Děkuji Vám za Nauku, která mi otevřela cestu k Pravdě. Díky této Nauce zvládám přijímat vše co přichází, tak jak to přichází. Nesnažím se už tolik s přítomností bojovat, nebo ji přetvářet – stačí ji jen pozorovat – nebo lépe – si ji uvědomovat.

Děkuji, že mi pomáháte udržovat a prohlubovat poznání sebe. Děkuji Vám za spoustu moudrých knížek, které mi pomáhají na cestě. Ve chvílích, kdy se zdá, že nadšení pro Stezku slábne stačí otevřít jakoukoliv knížku od Vás, ve které jsem si podtrhávala věty, které mě oslovily – za tuto neocenitelnou pomoc jsem také moc vděčná. Opět mně doslova naplnil „nevyjádřitelný pocit díků“. Chci Vám poděkovat celou svou existencí, jen neznám ta správná slova, která by vyjádřila hodnotu tohoto DĚKUJI.  A to se mi stává velmi často …

S Láskou, úctou a vděčností Vám DĚKUJI za VŠE.

Přeji Vám a celé Vaší rodině stálý dostatek zdraví a Lásky na Cestě.

Vaše Lída Cerovská, Praha 22.6.2007


* * *

Milí moji,                                                                  

Ďakujem veľmi pekne za tú obrovskú milosť zúčastniť sa meditačného seminára aj napriek  tomu, že som úplný začiatočník. Dúfam, že dosiahnem aj tú milosť, že sa budem môcť stať Vaším žiakom.

Srdečne všetkých pozdravujem

Miro Janov, v Bratislave 29.6.2007